Brodsko-posavska

ULASKOM U EU, BiH NAM POSTAJE DALJA?

Za sada bez detalja oko prelaska granice s BiH

Hoće li i jednima i drugima trebati putovnice, ili će EU "blagosloviti" dosdašnji način prometovanja preko graničnih prijelaza na području Brodsko-posavske županije sa susjednom BiH? Odgovor se još ne zna, a uputa za sada nema.

Granični prijelaz Bosanski Brod   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / SBonline

Osim što se još ranije spominjalo moguće proširenje graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu, drugih informacija oko načina prometovanja sa susjednom BiH, nakon ulaska RH-a u EU, nije bilo. Riječ je o dodatnoj traci na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu, koja je namjenjena za građane Europskog ekonomskog pojasa i švicarske konfederacije. Već sama činjenica da i u PU brodsko-posavskoj potvrđuju da se ovo proširenje spominjalo, daje naslutiti da bi promjena moglo biti. - Sve je to još pred nama, a osim spominjanja mogućeg proširenja o tome ništa drugo za sada ne znamo - kazala je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Kako ovo, tako ni na druga pitanja odgovora još uvijek nema. Hoćemo li u Bosanski Brod i dalje moći s osobnom? Hoće li nam ipak trebati putovnice, i jednima i drugima? Hoće li osobna vrijediti za pograničnu zonu, a za putovanje u unutrašnjost biti nužna putovnica? Sve je to samo dio pitanja koja su za sada bez odgovora, iako se 1. srpnja - dan ulaska RH-a u EU bliži i stići će prije nego li mislimo. Kako građani čekaju odgovore, tako i u Policijskoj upravi čekaju naputke. - Tek ćemo vidjeti što će nam biti činiti od 1. srpnja. Dakle, jedino što u ovome trenutku mogu reći je da ćemo se mi prilagoditi svim eventualnim promjenama - izjavila je Nujić, dodavši da će građani na vrijeme biti obaviješteni o svim eventualnim promjenama, piše SBonline.

IZVOR: SBonline.net