Osječko-baranjska

LOKALNI IZBORI

Pecnik predstavio program 'Nepolitičke politike'

OSIJEK - Kandidat Hrvatskih laburista-Stranke rada za gradonačelnika Osijeka, Jaroslav Pecnik, predstavio je danas okvir dijela svog programa nazvan 'Nepolitička politika'...

Jaroslav Pecnik, kandidat Laburista za gradonačelnika Osijeka   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Program je to temeljen na srednjoeuropskim iskustvima, a upravo on Laburiste, kaže Pecnik, čini drugačijim i boljim od ostalih stranaka.

"Program 'Nepolitičke politike' zapravo želi posvjedočiti da svi koji se bave politikom nisu isti i da doista postoje ljudi koji tumače svojim nasljeđem, odgovorno i vjerodostojno. Utoliko, mi ne želimo da se u Hrvatskoj, a ponovit će se nažalost sindrom Beppa Grilla koji imate u Italiji, a populizam kod nas još uvijek živi u političkim strankama. Sviđati se biračima i govoriti im ono što oni očekuju, to je najgora moguća varijanta", ističe Pecnik.

Laburisti su jedina stranka bez nečasnog političkog nasljeđa u Hrvatskoj pa tako i u Osijeku, kaže Pecnik.

Politiku bez ideologije koju ovim programom nudi, realizirat će i kroz ''paralelopolis" u kojem će moći sudjelovati instititucije civilnog društva.

"Bez te participacije, ne političkih stranaka, ne klijentelističkih odnosa vlasti s bogatunima, nego upravo s civilnom zajednicom. Civilno društvo je sve, od Crkve, do udruge za zaštitu životinja. Svi će tu imati svoju šansu", poručio je Pecnik.