Osječko-baranjska

LOKALNI IZBORI

HDZ predstavio kandidate za župana i gradonačelnike

Goran Ivanović bit će kandidat stranke za Osječko-baranjskog župana, a danas su predstavljeni i kandidati za gradonačelnike slavonskih gradova.

Goran Ivanović Lac   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Radio Osijek/Republika
Kandidati za gradonačelnike su: za Osijek Dražen Vidović, Našice Krešimir Žagar, Donji Miholjac Stjepan Viduka, Valpovo Leon Žulj, ĐakovoJasenko Ivanetić, Belišće Dinko Huis i Beli Manastir Davorin Bubalović.

Kandidat za župana Goran Ivanović Lac je za trenutačno loše stanje u županiji optužio trenutačno vladajući HDSSB koji je nazvao jednom od najvećih prevara na ovom prostoru u proteklih 150 godina, te da su upravo oni odgovorni za činjenicu da u županiji danas ima 38 tisuća nezaposlenih, što je 10 posto ukupnog broja nezaposlenih u Hrvatskoj. Napomenuo je i kako su HDSSB osnovali odbjegli članovi HDZ-a između 1993. i 2005. godine, a koji su najodgovorniji za pretvorbu i privatizaciju te nestanak gospodarstva. Iz HDZ-a su pobjegli i novu stranku osnovali kada su shvatili što im sprema u HDZ-u, a osnivajući HDSSB samo su presvukli dres i promijenili političku pamet, tvrdeći kako s time nemaju ništa. – rekao je Ivanović.

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak poručio je kako će HDZ pobijediti na ovim izborima, jer proteklih godina vjerno rade i pridonose svemu što je stranka napravila za Hrvatsku. Dodao je i kako je HDZ ojačan i osnažen te da u njemu više nema onih koji su se ogriješili o hrvatski narod i zavukli ruke u tuđe džepove.