Požeško-slavonska

PROSVJEDI U POŽEGI

"Treba srušiti sadašnju SDP-ovu i sljedeću HDZ-ovu vlast"

Osim prosvjednika aktivni su bili i hakeri s Facebook stranice Anonymous Požega koji su tijekom tjedna u nekoliko navrata rušili službene stranice Grada Požege

Piše: Republika/24sata

Na poziv Anonymousa u požeškoj pješačkoj zoni ispred zgrade Općinskog suda okupilo se tridesetak građana s nekoliko transparenata. Nitko se nije pojavio s maskom, prenose 24sata.

- Strašno sam ogorčen i zato sam došao. Svi problemi u našem društvu počeli su s privatizacijom i pretvorbom. Nezadovoljan sam i što se u Požegi ništa ne događa što bi pokrenulo otvaranje radnih mjesta. Grade se neke nebitne ceste, a ništa se ne poduzima da ljudima imaju posla - poručio je jedan od prosvjednika. Branko Matić došao je, kako kaže dati podršku mladima.

- Nažalost, mladih je na ovom prosvjedu premalo što je žalosno. Treba srušiti sadašnju SDP-ovu i sljedeću HDZ-ovu vlast - poručio je Matić. Na nekim transparentima je pisalo i "Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost", "Narod traži kruha, treba mu izbiti iz glave navike iz starog režima“, "Predsjedniče, vi imate ZAMP, a građani ovrhe. Nova pravednost" i sl.

Osim prosvjednika aktivni su bili i hakeri s Facebook stranice Anonymous Požega koji su tijekom tjedna u nekoliko navrata rušili službene stranice Grada Požege. Kao razlog sinoćnjeg rušenja naveli su nedostatak električne energije u Jagodnjaku, odnosno na igralištu Šicane.