Košarka

LUTZ UOČI CRVENE ZVEZDE

Vjerujem u svoju momčad

Pred košarkašima Cibone još je jedno neugodno gostovanje. 'Vukovi' od 17 sati u dvorani Pionir gostuju kod Crvene Zvezde u 24. kolu regionalne ABA lige...

Danijel Lutz, trener Cibone   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Trener Cibone Danijel Lutz svjestan je da njegovu momčad očekuje težak posao protiv vrlo kvalitetnog protivnika.

"Zvezda je vjerojatno najkompletnija i najkompaktnija momčad u ABA ligi, s najboljom formom. Ono što je radila ove sezone, od odličnog nastupa u Eurokupu, nakon lošeg starta u ABA ligi, serije pobjeda, pa do onda i nadograđivanje rostera, sve je napravila pozitivno. Tako da je pred nama možda najzahtjevniji i najteži protivnik u ABA ligi u ovom trenutku", kaže Lutz.

'Vukovima' će posao biti dodatno otežan jer na put u Beograd nije krenuo njihov ponajbolji igrač, krilni centar Andrija Žižić.

"To će sigurno promijeniti geometriju igre i zahtijevati jako puno koncentracije u odnosu na one alternativne stvari koje smo primijenili i pokušali usavršiti ovaj tjedan u trenažnom procesu. Imali smo dosta problema. Na tu Žižićevu ozljedu, nazovezala se i ozljeda Arapovića, tako da, ako će biti potrebe, nećemo moći koristiti tu još jednog visokog igrača. Nije to nikakav alibi, ali je ipak jedan alarm za ono što nas čeka tamo. Treba nam velika koncentracija jer postoje varijante na koje se može igrati protiv Zvezde, ali će to, s  obzirom na promjenu geometrije i kemije ekipe, biti puno teže ostvariti", ističe treber Cibone.

Do kraja lige još su ostala četiri kola, a Lutz je svjestan da je njegova momčad još daleko od sigurne zone.

"Možda imamo i najteži raspored. Ali imam puno samopouzdanja u to što moja momčad može napraviti do kraja lige, u svim utakmicama koje slijede. Sigurno će biti teški uvjeti s obzirom na kvalitetu protivnika i njihovu borbu za što boljom pozicijom. Puno toga će ovisiti o tome što naši direktni protivnici za opstanak rade u tom trenutku. Ne zazirem od toga i mislim da je momčad na pravom putu da pobjeđuje kvalitetne protivnike, ali isto tako smatram, da će puno toga uvjetovati situacija s ozljedama", zaključuje Lutz.