Osječko-baranjska

PREDIZBORNO ISTRAŽIVANJE

Prednost Vinkoviću, liste skoro izjednačene

OSIJEK - Zoran Vinković (HDSSB) na predstojećim bi izborima trebao još jednom potvrditi svoju nadmoć nad kandidatima drugih političkih opcija, u utrci za gradonačelnika Đakova.

Gradonačelnik Đakova Zoran Vinković mogao bi osvojiti još jedan mandat.   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika / Glas Slavonije

Pokazuje to predizborno istraživanje Glasa Slavonije koje je, na uzorku od 919 anketiranih stanovnika toga grada, proveo istraživački tim pod stručnim mentorstvom prof.dr.sc. Maneta Medića, stručnjaka za politički marketing. 

Vinkoviću bi u drugom krugu društvo trebao praviti HDZ-ov kandidat Jasenko Ivanetić ili Josip Matkov (SDP). No bez obzira na to tko od njih još uđe u drugi krug, prema rezultatima istraživanja neće imati velike šanse da tu bitku i dobije. 

Kao i u istraživanjima za neke druge dijelove Slavonije i Baranje, situacija je mnogo kompliciranija kada je riječ o većini u Gradskom vijeću. 

Uz vrlo male razlike, na vrhu su se posložile liste SDP-HSU-Zeleni, pa HDSSB te kao treći HDZ/HSS


Već sada je očito da će u slaganju većine predstavnicima svih opcija trebati vrhunsko pregovaračko umijeće, a možda i potpora laburista koji zasad jedini još prelaze izborni prag. U svakom slučaju, bit će to vruć svibanj i u Đakovu.