EU

U ČETIRI OKA

Prvi susret Josipovića i Pahora

Predsjednik Ivo Josipović boravi u Salzburgu, gdje će primiti visoko priznanje od Europske akademije znanosti i umjetnosti. Isto priznanje dobit će i slovenski predsjednik Borut Pahor, što će biti izvrsna prilika da dvojica čelnika napokoni razgovaraju u četiri oka...

Josipović i Pahor   FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
Piše: Media Servis

 Europska akademija će Josipoviću i Pahoru dodijeliti titulu zaštitnika jer obojica podupiru europsku ideju i suradnju unutar Starog kontinenta. Isto priznanje dobit će i ruski predsjednik Vladimir Putin, koji doduše neće prisustvovati samom događaju. Svečanost u Salzburgu bit će prilika da se slovenski i hrvatski šefovi država prvi put sastanu, otkako je Pahor preuzeo funkciju slovenskog predsjednika. Josipović je u nedavnom intervjuu Media servisu najavio da će s Pahorom razgovarati o ratifikaciji te je naglasio kako vjeruje da će slovenske političke elite, unatoč političkoj krizi, pokazati odgovornost.

"Apsolutno vjerujem u odgovornost, jer ovi problemi koje imaju su interna stvar. Vidim da upravo sada kad su se oni pojavili postoji pojačana aktivnost od slovenske strane, što ohrabruje i govori o odgovornosti za pitanje ratifikacije", rekao je Josipović.