Osječko-baranjska

VIDEO

Teška nesreća u Osijeku

OSIJEK - Teška nesreća dogodila se danas oko 12 sati i 30 minuta u Osijeku. Na petom kilometru rijeke Drave nasukao se brod sa 200 putnika i 20 članova posade i zapalio. Životi putnika bili su ugroženi, a gradu i rijeci prijetila je prava ekološka katastrofa!

Piše: STV

Vatra je ozbiljno zahvatila brod i zaprijetila putnicima. Nekoliko ih se pokušalo spasiti skočivši u hladnu Dravu, no nepredvidiva rijeka za neke je bila kobna. U potragu za tijelima uključili su se ronioci. Za to vrijeme trajala je bitka za spas broda i pokušaj zaustavljanja istjecanje nafte.

U akciju spašavanja uključio se velik broj službi i zahvaljujući njihovoj brzoj i pravovremenoj reakciji velika tragedija na sreću je izbjegnuta, a izbjegnuta je i ekološka katastrofa.

Sve ovo bila je samo pokazna vježba operativnih snaga zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije, a koji danas obilježavaju Međunarodni dan civilne zaštite.

Osim dobre pripremljenosti službe su pokazale i odličnu međusobnu suradnju. Sudeći po viđenom, stanovnici Osječko-baranjske županije mogu se osjećati sigurno.