Požeško-slavonska

PRVI PUT NA POŽEŠKOM VELEUČILIŠTU

Promovirano 68 stručnih specijalista ekonomije

Kada je počelo s radom gotovo da i nije imalo svojih predavača i nastavnika.

Piše: Republika/Večernji list

Na Veleučilištu Požega danas je prvi puta, prema pisanju Večernjeg lista, svečano promovirano 68 diplomanata koji su stekli naziv stručni specijalist ekonomije. Za Veleučilište koje ove godine slavi svoju 15.obljetnicu, kako je kazao v.d. dekana dr. sc. Robert Idlbek, to je veliko postignuće za ustanovu. Kada je počelo s radom gotovo da i nije imalo svojih predavača i nastavnika.

- Danas s ponosom možemo reći kako imamo 51 djelatnika, od kojih je 29 izravno u nastavi. Od vlastitog nastavnog kadra imamo 9 doktora znanosti, 8 magistara znanosti i 12 diplomiranih stručnjaka. Pred vratima je čak 13 novih doktora znanosti, financiranih iz vlastitih sredstava. Upravo će to omogućiti stvaranje vrijednosti ne samo za naše studente, već i za cijelu zajednicu – poručio je dr. sc. Idlbek.

Požeško Veleučilište danas osim stručnih studija računovodstva, trgovine, upravnog studija i specijalističkog studija trgovinskog poslovanja, ima još i stručni studij vinogradarstva-vinarstva-voćarstva, te prehrambene tehnologije. Posebnost ovog Veleučilišta kojeg pohađa 1726 studenata su i vlastite vinogradarske površine te suvremeni podrum s laboratorijima.