Osječko-baranjska

U BLIZINI ALJMAŠA

Policija spasila petero migranata, među njima i dvoje djece

Hrvatski policajci spasili su petero migranata - tri žene i dvoje djece u blizini mjesta Aljmaš u Osječko-baranjskoj županiji, javlja MUP. Državljani Sirije izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Policija spasila petero migranata, među njima i dvoje djece   FOTO:PU osječko-baranjska
Piše: Media Servis

Jučer, 12. veljače, oko 10 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Aljmaš, policijski službenici prilikom redovne ophodnje pronašli su državljanina Sirije (2002.) koji je zatražio pomoć policije jer se njegova obitelj nalazili na riječnom otoku Parka prirode Kopački rit.

Odmah po saznanju policija je angažirala ophodne čamce koji su u vrlo kratkom vremenu pronašli tri ženske osobe (1973., 1998. i 1999.) i dvoje djece (2016. i 2017.) koji su se nalazili na nepristupačnom terenu okruženi nabujalom vodom. Pronađene osobe policijski službenici su prevezli na kopno gdje ih je sačekala hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla u Klinički bolnički centar Osijek zbog pothlađenosti.

Osobe su tijekom jučerašnjeg dana otpuštene iz bolnice. Utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu", stoji u priopćenju.