Osječko-baranjska

TESTIRANO 316 UZORAKA

U Osječko-baranjskoj županiji novopozitivno 108, a preminulo sedam osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 316 uzoraka od kojih je 108 bilo pozitivno. U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 316 uzoraka od kojih je 108 bilo pozitivno.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (31), zatim gradova/općina Našice (10), Donji Miholjac, Đakovo i Valpovo (po 8), Beli Manastir i Belišće (po 5), Čepin (4), Darda, Đurđenovac i Koška (po 3), Antunovac, Bilje, Bizovac, Kneževi Vinogradi, Marijanci i Strizivojna (po 2) te Čeminac, Petlovac, Petrijevci, Trnava, Viljevo, Viškovci, Vladislavci i Vuka (po 1).Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (31), zatim gradova/općina Našice (10), Donji Miholjac, Đakovo i Valpovo (po 8), Beli Manastir i Belišće (po 5), Čepin (4), Darda, Đurđenovac i Koška (po 3), Antunovac, Bilje, Bizovac, Kneževi Vinogradi, Marijanci i Strizivojna (po 2) te Čeminac, Petlovac, Petrijevci, Trnava, Viljevo, Viškovci, Vladislavci i Vuka (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 175 osoba oboljelih od COVID-19, i to 130 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 36 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 45 pacijenata s tim oboljenjem. Na bolničkom liječenju nalazi se 175 osoba oboljelih od COVID-19, i to 130 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 36 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 45 pacijenata s tim oboljenjem. 

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam COVID pozitivnih osoba u dobi od 51 do 85 godina.U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam COVID pozitivnih osoba u dobi od 51 do 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.505 osoba.Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.505 osoba.

Policijski službenici provjerili su 37 osoba kojima je određena mjera samoizolacije. Samoinicijativno su provjerili 33 osobe i pri tomu sve zatekli na prijavljenoj adresi, međutim od četiri dojave građana tri su bile točne te je utvrđeno kršenje te mjere (2 u Osijeku i 1 u Belom Manastiru). Obavili su i 143 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.Policijski službenici provjerili su 37 osoba kojima je određena mjera samoizolacije. Samoinicijativno su provjerili 33 osobe i pri tomu sve zatekli na prijavljenoj adresi, međutim od četiri dojave građana tri su bile točne te je utvrđeno kršenje te mjere (2 u Osijeku i 1 u Belom Manastiru). Obavili su i 143 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.