Gost komentator

MARIN VLAHOVIĆ O PRVOM CIJEPLJENJU

Bila je to scena režirana tjednima, kakve se ne bi posramili ni perači mozgova u Kini, koja je očito postala uzor i model upravljanja i življenja za cijeli svijet

Počelo je cijepljenje protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Prvu dozu cjepiva Pfizera i BioNTecha primila je 81-godišnja korisnica doma za starije zagrebačkoj Trešnjevci. Tom su događaju bili prisutni predsjednik vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, dakako uz novinarske ekipe. O svemu se na Facebooku oglasio i istraživački novinar Marin Vlahović.

Počelo je cijepljenje protiv koronavirusa u Hrvatskoj   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Marin Vlahović

Vlahovićevu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Starijoj gospođi, koja mjesecima nije vidjela svoje bližnje, sada je u posjetu stigla cijela bulumenta predvođena Plenkovićem, Bandićem i Capakom. Pravo koje nemaju kćeri, sinovi, unučad i praunučad, uzeli su si vlastodršci i pišljive novinarske kokoši. Bio je to tužan i poražavajući prizor. Prije same izjave, novinarka je još jednom dala instrukcije starici koja je onda rekla sve ono što je trebala i pritom odala poštovanje "političkom vodstvu." 

Bila je to scena režirana tjednima, kakve se ne bi posramili ni perači mozgova u Kini, koja je očito postala uzor i model upravljanja i življenja za cijeli svijet. Nakon što primi i drugu dozu cjepiva, netko će gospođi kazati kako i dalje ne može primati posjete, jer da se nisu svi cijepili, pa onda da je virus mutirao i kako treba novo cjepivo. Uz sve to, cijelo će vrijeme i dalje morati nositi masku. 

Ako se bude bunila, potopit će je tabletama, vezati za krevet, možda i prebiti, jer tako u stvarnosti postupaju prema starijima u tim domovima. Kakvi gadovi. Dali su im lažnu nadu da će opet normalno živjeti. Valjda uživaju u takvim igricama. U vrijeme bolesti, svijetom vladaju najgori bolesnici."