Nogomet

IZBORNIK TRAŽI MAKSIMALAN ANGAŽMAN

Vatreni protiv Turske idu po pobjedu za miran ulazak u završnicu Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija u 18:45 u Istanbulu igra prijateljsku utakmicu protiv Turske. Iako je riječ tek o uvertiri za izrazito važne ispite u završnici Lige nacija protiv Švedske i Portugala, izbornik Zlatko Dalić od svojih izabranika tražit će maksimalni angažman.

Ilustracija   FOTO:Michal Jarmoluk / Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

“Mi smo viceprvaci svijeta i želimo pobijediti svaku utakmicu, bez obzira protiv koga igrali. U Ligi nacija imamo tešku grupu sa svjetskim i europskim prvacima. Kod nas se u reprezentaciji događa i smjena generacije te nam nije lagano. No, naš cilj je ostati u elitnoj skupini Lige nacija", izjavio je Dalić i objasnio zašto je značajno morao proširiti igrački kadar.

“Stavili smo na popis pet igrača više jer je bilo dva tjedna prije utakmice te smo morali vodili brigu zbog situacije s pandemijom. I dogodilo se to da su se neki igrači zarazili virusom, a neke su zadesile ozljede. Bilo nam je važno imati dovoljan broj igrača jer igramo tri utakmice u sedam dana”, poručio je Dalić. O kvaliteti protivnika govorio je Mario Pašalić, veznjak Atalante.

"Utakmica će sigurno biti nezgodna. Znamo da je Turska kvalitetan protivnik. Utakmice s njima uvijek su bile u egalu. Imaju i kvalitetne igrače, osobno poznajem neke od njih koji igraju u Serie A i neće biti jednostavno. Međutim, mi imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu”, rekao je Pašalić.