Osječko-baranjska

NOVI VLASNIK BIT ĆE BELJE PLUS

Spas za stotinjak radnika: Osječka mljekara odlaskom Megglea ipak se neće ugasiti!

Osječka mljekara odlaskom Meggle-a ipak se neće ugasiti. Danas je za to stigla i službena potvrda nakon što je potpisan ugovor između njemačke tvrtke i novog vlasnika, tvrtke Belje plus.

Meggle Osijek   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / I.K.

Nekretnine i proizvodnu liniju osječke mljekare od prvog siječnja 2021. preuzima novi vlasnik – Belje plus, članica Fortenova grupe.

Sudbina je tako mljekarske tradicije u Osijeku barem za sada optimistična.

Pokretanjem proizvodnje Belje će dio mlijeka otkupljivati od sadašnjih Meggleovih kooperanata, dok se potrebe za zaposlenicima još procjenjuju. No, očekuje se zapošljavanje 100-njak zaposlenika.

Fortenova grupa već sad proizvodi oko 10 posto ukupne količine mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj što čini oko 5 posto domaćih potreba.

Raspletom situacije zadovoljni su i Osječko-baranjskoj županiji.

"Meggle je donio konačnu odluku, na to se nije moglo utjecati, oni su otišli, ali smo uspjeli inicijativom i dobrom voljom i društvenom odgovornošću onih koji su danas preuzeli i potpisali ugovor o preuzimanju Megglea, a to je Belje i Fortenova grupa, riješiti problem dugoročno. Ostaje i dalje stotinu radnika raditi u tvrtci koja se neće zvati Meggle nego Belje, ostaje dalje proizvodnja i ostaju i dalje kooperanti koji su dobavljali mlijeko i sirovinu za proizvodnju", rekao je župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Fortenova grupa već sad proizvodi oko 10 posto ukupne količine mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj što čini oko 5 posto domaćih potreba. Preuzimanje će biti obavljeno nakon što pristignu sva potrebna odobrenja regulatornih agencija u Hrvatskoj.