Osječko-baranjska

DOBRE VIJESTI ZA NAJMLAĐE SPORTAŠE

Udruge i klubovi mogu u sportske dvorane, rekreativci ne

Osječki sport vraća se u sportske dvorane! Djeca i mladi, članovi sportskih klubova ponovno mogu trenirati u školskim sportskim dvoranama, sukladno epidemiološkim mjerama, izvjestili su iz gradske uprave.

Ilustracija   FOTO:Republika.eu
Piše: Marija Završki / Republika.eu

Dobre vijesti za najmlađe osječke sportaše. Otvaraju se školske sportske dvorane za klubove grada Osijeka. Grad je u rujnu od nadležnih Ministarstava i Zavodu za javno zdravstvo, te županijskoj športskoj zajednici zatražio otvaranje dvorana, no odgovor do sada nije stigao.

"Sa predstavnicima sportskih klubova, našom zajednicom sportskih udruga grada Osijeka održali smo sastanak o povratku najmlađih kategorija sportaša u dvorane. Donjeli smo odluku i u isto vrijeme sve one pretpostavke i potrebne korake za boravak djece u dvoranama. Jedan od koraka je i nabavka prskalica za dezinfekciju", rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Koje su podijelili ravnateljima škola. Prema novim naputcima, osnovnoškolci i srednjoškolci mogu trenirati, ali po prilagođenom rasporedu, kako se dobne kategorije i sportovi ne bi miješali.

"Dolaze natjecanja, počinju lige, već su neke počele kako u rukometu tako i udrugim sportovima i to je za nas i djecu bitno, pogotovo za razvoj i budućnost. Da se to nije dogodilo klubovi bi izgubili genracije, a to bi se jako osjetilo kroz seniorski program", kaže Goran Crnov, sportski direktor Ženskog rukometnog kluba Osijek.

Na raspolaganju je 18 od 21 školska dvorana na području grada. No rekreativci će se još morati strpiti.

"Dvorane se neće iznajmljivati rekreativcima što se tiče grada Osijeka. Na to pitanje vam mogu odgovoriti ravnatelji. Oni imaju druge preporuke za svoj rad", kaže Darko Dumančić iz Odsjeka za sport Grada Osijeka.

Pa od danas mogu trenirati samo članovi sportskih klubova mlađi od 18 godina. Za rekreativne sportske aktivnosti još se čekaju upute nacionalnog stožera.