Osječko-baranjska

USKORO JAVNI NATJEČAJ ZA IZVOĐAČE

Kroz dva mjeseca početak izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće

Do kraja godine počinje izgradnja dugo najavljivanog Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Osijeku. Građevinska dozvola je dobivena, a kroz dva tjedna bit će objavljen i javni natječaj za izvođače za posao vrijedan gotovo sto milijuna kuna.

Kroz dva mjeseca početak izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće   FOTO:Republika.eu
Piše: Branimir Suhić / Republika.eu

Projektiranje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće je završeno, a ishođena je i građevinska dozvola. Sve je spremno za početak izgradnje, kažu u Osječko-baranjskoj županiji.

"Ukupni kapacitet centra u komorama s kontroliranom temperaturom je 2910 tona, od toga je 690 za eko proizvođače, a 2220 za konvencionalnu proizvodnju. Ukupno ćemo imati 23 rashladne komore, i to s ULO režimom i dinamičkom atmosferom", kaže pročelnica UO za poljoprivredu OBŽ Silva Wendling.

Ukupna površina objekta je 8 tisuća metara kvadratnih. Gradit će se na području eko zone grada. Nakon prve faze, slijede druga i treća, u kojoj će biti prošireni smještajni kapaciteti, a izgradit će se i linija za brzo smrzavanje i sušenje voća i povrća.

"U idućih petnaestak dana čini mi se imamo spremno za objaviti javnu nabavu za najboljeg i najpovoljnijeg izvođača radova, i započinjemo sa izgradnjom Regionalnog centra za voće i povrće u gospodarskoj zoni Nemetin", rekao je župan Osječko-baranjski Ivan Anušić.

Izgradnja će se financirati novcem Vlade i Osječko-baranjske županije.

"Procijenjena vrijednost je nekih 80-90 milijuna kuna, ovisno koliko će se izlicitirati na javnoj nabavi. Ono o čemu smo dugo govorili, napokon je spremno, i s današnjom završnom konferencijom krećemo u proces javne nabave koja će trajati 30-40 dana", dodaje Anušić.

A nakon čega bi, nada se župan, još ove godine mogla početi i izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, koja bi trebala završiti iduće, 2021. godine.