Nogomet

VELIKO POJAČANJE

Damjan Bohar službeno predstavljen u Gradskom vrtu!

Nogometni klub Osijek predstavio je novo igračko pojčanje koje bi po svim najavama trebalo biti i najveće do sada od svih igrača koji su došli u ovom prijelaznom roku. Ugovor s Bijelo-plavima potpisao je slovenski reprezentativac Damjan Bohar, koji ima pravo nastupa već u subotu u derbiju s Goricom.

Damjan Bohar službeno predstavljen u Gradskom vrtu!   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Konačno je u Osijek došao i dugo najavljivani krilni igrač Damjan Bohar iz Poljskog Zagrebie Lubina, i tako je trener i menadžer Osijeka Nenad Bjelica ostvario svoju najveću transfer želju od dolaska u klub. Iskusni 28 godišnji slovenski reprezentativac bio je najbolji igrač poljskog prvenstva prošle sezone dolazak u Osijek smatra kao korak više u karijeri.

"Došao sam u dobar klub. Svi znamo što Osijek želi stvoriti i i ja ću se maksimalno potruditi da uđem što prije u ritam, i dat ću svaku utakmicu sve od sebe da osvojimo sve te klupske ciljeve i da bi na kraju svi bili radnosni", rekao je novi igrač NK Osijek Damjan Bohar.

Bohar je istaknuo kako je svjestan ambicija kluba i kako je on igrač koji se uvijek bori za najviše ciljeve i želi naslov prvaka s Osijekom. Također, igrač je koji sudjeluje u napadačkom nogometu, želi svaku utakmicu postići gol ili asistenciju.

"Slažem se da je Hrvatska liga puno kvalitetnija od Poljske. Tamo nema puno taktike i ovo je iskorak u mojoj karijeri. Korak ili dva više, zato sam i došao i ciljevi od Osijeka mi se sviđaju i uvijek sam bio u klubovima u kojima sam se borio za naslov prvaka i Europu, osim Lubina i sad mi je to baš falilo dvije godine, taj pritisak i osjećaj da se boriš za naslov, to mi je baš falilo", dodao je Bohar.

Trener i menadžer Osijeka Nenad Bjelica ističe kako s ovim transferom još nije završena priča oko dolazaka pojačanja, i kako se novo ime na poziciji zadnjeg veznog može očekivati već sljedeći tjedan.

"Imamo dovoljno budžeta. Mi smo na ovim drugim igračima malo potrošili, odnosno doveli smo slobodne igrače i taj koji bi trebao doći možemo čak i minimalnu odštetu platiti, iako gledam da bude što bolja kvaliteta za što manje novaca, tako da imamo 2 -3 igrača na listi i vjerujem da bi možda sljedeći tjedan mogli imat novog igrača", kaže trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Bjelica je dodao i kako za sada ne odlazi nitko iz kluba i kako nema službene ponude ni za Škorića ni Majstorovića, a ako se to i dogodi, Osijek je na toj poziciji već doveo igrača, Španjolca Carra. 

U subotu je derbi 6. kola, prvi put pred navijačima u Gradskom vrtu sa sastavom Gorice, a novo pojačanje Bohar sigurno želi zabiti gol pred Kohortom, a još više sudjelovati u novoj pobjedi NK Osijeka.