Osječko-baranjska

''IMAJU VREMENA DO IZBORA''

HDSSB: Neka HDZ napusti neformalnu koaliciju s SDP-om u Osijeku i sruši ovu gradsku vlast!

HDZ i SDP i dalje su u neformalnoj koaliciji u Gradu Osijeku – tvrde u HDSSB-u podsjećajući na, kako kažu, sedam izgubljenih godina za Osijek. Aktualizirali su problem obnove dvorane Zrinjevac koja se čak više ni ne pojavljuje u gradskom proračunu i od koje se, čini se, odustalo.

HDSSB: Neka HDZ napusti neformalnu koaliciju s SDP-om u Osijeku i sruši ovugradsku vlast!q   FOTO:Republika.eu
Piše: Marin Ćurić / Republika.eu

Za vrijeme gradonačelnika Krešimira Bubala Osijek je imao stabilan proračun i u gradu se gradilo – prva faza Zrinjevca, izgrađen je Trg slobode, započeo projekt povezivanja šetnice Donjeg i Gornjeg grada, sklopljeni prvi ugovori za obnovu Tvrđe – svi veliki projekti kojima se današnja gradska vlast hvali da će ih dovršiti – podsjeća Ivica Završki iz HDSSB-a. Rezultat vladavine SDP-HNS-HDZ i ostalih koalicije je sedam izgubljenih godina za Osijek, dodaje on, a u međuvremenu ta koalicija izgubila je služeni status, pa je neformalna, navodi on.

"Ako doista nije koalicija, pozivamo HDZ i taj dio osječke oporbe, jer imaju dovoljno ruku u Gradsko vijeću, imaju to već dugo vremena, zajedno sa svim onim prebjezima koje su našli. Neka zamijene ovu vlast. Neka zamijene većinu u Gradskom vijeću.. Imaju vremena, izbori su tek u svibnju iduće godine. Pozvali smo ih da to učine i prije nekoliko mjeseci, pa to nisu učinili. Što to onda znači? To znači da neformalna koalicija postoji i dalje", kaže povjerenik HDSSB-a za grad Osijek Ivica Završki.

I onda se te dvije gradske opcije igraju s nama – SDP napada središnju vlast u Zagrebu, a Osijek prikazuju kao raj na Zemlji. S druge strane HDZ tvrdi da nije i proziva SDP za LED rasvjetu i komarce – objašnjava Završki.

"Ako iduće godine na izborima "sjaše Kurta da uzjaše Murta", odnosno da se nastavi ova tiha koalicija, mislim da će to odvesti Osijek u još težu situaciju", dodaje Završki.

U HDSSB-u podsjećaju kako je 2013. godine završena prva faza obnove parka Zrinjevac. Druga faza uključivala je obnovu dvorane Zrinjevac, no do te obnove nikada nije došlo.

"Ovo kako Zrinjevac danas izgleda je doista sramota. Ono što je zanimljivo u toj priči, odjednom je Zrinjevac ispao iz proračuna. I godinama ga više u proračunu nema kao da nema više te druge faze, kao da je sudbinom ovo određeno da to tako mora ostati. Sve drugo je bitnije, a ova investicija koja nije čak tako velika, je potpuno zaboravljena. HDSSB si uzima za pravo i podsjeća i vlast i oporbu da postoji jedna obveza za koju su oni svojevremeno bili, a koju nisu napravili, a koja bi promijenila vizuru ovoga dijela grada", kaže Završki.

Završite ono što smo zajedno započeli i time ćete biti vjerodostojniji – dodaje Završki u poruci i vladajućima i oporbi, dodajući kako pokreću inicijativu da se u proračun za 2021. godinu "ugradi" obnova i parka i kultne sportske dvorane.