Nogomet

EUROPSKI NASTUP PRED BIJELO-PLAVIMA

Bjelica: ''Vjerujemo u sebe i vjerujemo da imamo šanse ukoliko odigramo na vrhunskom nivou''

Pred nogometašima Osijeka europski je ispit u sklopu drugog pretkola Europske lige u Gradskom vrtu. Utakmica protiv renomiranog suparnika, švicarskog Basela bit će zasigurno i najveći izazov za Osječane ove sezone, ali cilj Bijelo-plavih je proći u sljedeće kolo tog natjecanja.

Nenad Bjelica   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Želimo srušiti renomiranog protivnika, poruke trenera Bijelo plavih Nenada Bjelice su jasne uoči prvog i velikog europskog ispita za Osječane ove sezone. Bjelica je svjestan kvalitete protivnika, koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Europske lige, cijeni ga, ali cilj i želja su jasni, doći do pobjede i plasmana u 3. pretkolo tog natjecanja. Igra se jedna utakmica u Gradskom vrtu i treba dati sve od sebe u tih 90 ili nešto više minuta – kaže Bjelica.

"Prvenstveni cilj mi je da moja ekipa bude na maksimumu. Ako bude tako velike su nam šanse za pobjedu. Imamo jakog protivnika koji je igra četvrtfinale Europske lige, i to govori koliko su jaki, ali mi vjerujemo u sebe i vjerujemo da imamo šanse ukoliko odigramo na vrhunskom nivou", kaže trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Bjelica ističe kako su mu igrači svi spremni za veliki rezultat, i kako imaju snage pobijediti Basel, nedostajat će tek Ndokit, Lopa i novi igrač Caro. Ostaje žal što se ovakva utakmica igra bez publike. Trener Osijeka komentirao je atmosferu koja u gradu vlada i kako se u Osijeku priča na svakom koraku. Nema sumnje, stadion bi sutra bio krcat da navijači smiju na tribine.

"Ekipa nije s navijačima izgubila godinu i pol dana, i onda se dese tri utakmice koje ne dobiju bez navijača. Drago mi je da se stvorila pozitivna euforija, a ja ću pokušati svojim radom to opravdati, da svojim radom to dokažem i da ekipa svojim radom u svakoj utakmici da maksimum. Nekad će se dogoditi da nakon takvih utakmica ne pobjedimo, ali se nadam da sutra tako neće biti, da ćemo pobjediti, a navijače ćemo dočekat protiv Gorice već, bit će nam vjetar u leđa", kaže Bjelica.

U sutrašnjoj utakmici i Europi do daljnjega navijača nema, iako se oni vraćaju u HNL-u, ali sutrašnji ogled svakako je jedan od najvažnijih za NK Osijek pa i samog Bjelicu ove sezone. 

Cilj je jasan i od njega nitko ne bježi: probati se već sada domoći skupina Europke lige. Bjelica vjeruje kako se može ponoviti i uspjeh iz 2000. godine kada je on bio igrač Osijeka, a Bijelo-plavi prošli 3 protivnika. Za to ipak Osijek sutra treba svladati Basel, pa onda i ciparski Anortosis u Gradskom vrtu da bi uslijedio plasman u play off u kojem se igraju dvije  utakmice. 

Iako su vrata stadiona zatvorenam nema sumnje kako će sutra biti svi uz male ekrane i navijati za Bijelo-plave. Susret se igra sutra od 20 i 45. Sretno Osječani!