Osječko-baranjska

ZAVRŠAVAJU RADOVI NA SANACIJI

Novi izgled osječke Pejačevićeve ulice, a stari, i još veći problemi s parkiranjem

Završavaju radovi na sanaciji Pejačevićeve ulice u Osijeku, koja je raskopana još proljetos kada je Hrvatski telekom započeo s ugradnjom optičkih kabela. Dio ulice od Waldingerove do konkatedrale dobit će i poptuno novi izgled. Nogostup će u trošku teleoperatera biti popločen novim betonskim pločama poput onih u Strossmayerovoj ulici kod Trga Ante Starčevića, a ulica će postati pješačka zona, što će s druge strane dodatno zakomplicirati probleme s parkiranjem u tom dijelu grada.

Novi izgled osječke Pejačevićeve ulice, a stari, i još veći problemi s parkiranjem   FOTO:Republika.eu
Piše: Josip Dubrović / Republika.eu

Uskoro novi izgled, a stari problemi s parkiranjem još veći u osječkoj Pejačevićevoj ulici, posebice u samoj blizini konkatedrale i glavnog osječkog trga. U Vijeću tamošnje Gradske četvrti Gornji grad svjesni su težine problema, no smatraju kako je dobro da se i ovaj dio grada pretvori u pješačku zonu.

"Smatramo da to je dobra odluka iz razloga što je to sam centar grada i kad dođu tuiristi slali smo ponekad krivu sliku, jer jednostavno ljudi bi parkirali na kolnike, moralo bi se obilaziti automobile, tako da svakako pohvaljujem ovu inicijativu. No isto tako se sad stvara problem. Naime, na taj način smo oduzeli nekih dvadesetak, tridesetak parkirnih mjesta Elektromodulu, znamo da u koncesiji, ono što se oduzme, mora im se nekako vratiti", kaže predsjednik Vijeća GČ Gornji grad Antonio Lozančić.

Jedno od mogućih rješenja je susjedna Waldingerova ulica, čiji jedan dio ima, a drugi nema naplatu parkiranja. No, konačnu riječ treba dati struka, a u odluku svakako treba uključiti i same građane, posebice stanare Pejačevićeve ulice, kažu u Gradskoj četvrti Gornji grad.

"Mi smo u nekoj suradnji, slušamo bilo građana te smo im rekli čim malo popuste ove mjere epidemiološke napraviti zajednički sastanaks gradom i sa stanarima", ističe Lozančić.

Inače, prvotne reakcije stanara su vrlo pozitivne, kažu u Gradskoj četvrti. Pejačevićeva ulica dobit će puno ljepši i reprezentativniji izgled, kakav i priliči najužem središtu grada.