Nogomet

OBAVLJENA PROZIVKA U GRADSKOM VRTU

Nakon sastanka u Mađarskoj u NK Osijek stižu pojačanja?

Radit ćemo na tome da budemo još jači i čvršći kako bi u novoj sezoni napravili bolji rezultat – poručio je trener Nogometnog kluba Osijek, Ivica Kulešević. Nakon kratke stanke obavljena je prozivka i bijelo-plavi su se vratili svojim obvezama.

Piše: Jelena Grgić / Republika.eu

Nogometaši Osijeka ponovno na okupu u svom Gradskom vrtu. Krenuli su s pripremama za novu sezonu, a u utorak putuju u Mađarsku gdje će odigrati dva kontrolna susreta. U srijedu će snage odmjeriti s Budafokijem, a u subotu će za protivnika imati Puskas Akademiju. Iza nas je turbulentna i dramatična sezona, ističe trener Ivica Kulešević, a što se tiče nove, ambicije su velike. Prije svega želja je osigurati Europu.

"Rekao sam danas igračima u svlačionici imamo dvije opcije – prva je da plačemo i kukamo za prošlom sezonom i sva nesreća koja nam se dogodila u prošloj sezoni, a druga opcija je koju svi želimo da stisnemo glave da budemo još jači i čvršići i kompaktniji i da napravimo bolji rezultat u sljedećoj sezoni", realan je trener Ivica Kulešević koji. kao što je poznato, i dalje ostaje na klupi Osijeka.

"Sigurno da bi bio sretniji danas doći pred vas da smo ušli u Ligu prvaka ili da smo osvojili kup, međutim nije nam se to dogodilo. Vjerujem u svoje sposobnosti, želja za dokazivanjem postoji i dok god me Osijek treba ja sam na dispoziciji, a vlasnici kluba i gazde su ti koji odlučuju", kaže Kulešević..

A oni će odlučivati i hoće li biti igračkih pojačanja. U klubu su svjesni kako postoji problem s realizacijom te da bi trebali zabijati više golova.

"Mi tokom ovog tjedna u Mađarskoj imamo sastanak s predsjednikom i vlasnikom gdje ćemo do kraja utvrditi i ciljeve, i planove, i budžete i iznose s kojima raspolažemo za ovaj prijelazni rok. Radimo na tome, vidjeli ste po ovim zadnjim potezima željeli smo prvo osigurati ostanak Silve i Ndockyta, a nakon toga pokušat ćemo nadograditi ovu ekipu. Zasada nije nitko otišao, imamo i tu neke interese nije tajna, najveći interes je za našeg prvog strijelca Marića", kaže sportski direktor NK Osijek Alen Petrović.

Prijelazni rok traje do druge polovice listopada do kada će se zasigurno pokušati nadograditi ekipa. Prvu prvoligašku utakmicu NK Osijek će odigrati na svom terenu 15. kolovoza protiv istog protivnika kao i na početku prošle sezone, momčadi Slavena Belupa.