Osječko-baranjska

ZAISKRILO UOČI IZBORNE ŠUTNJE

Predizborni verbalni rat Vrkića i Bosanca, prozvali jedan drugoga iz različitih razloga...

Zaiskrilo je između Ivana Vrkića i Nedeljka Bosanca. Dva dobro poznata aktera osječke i slavonske političke scene prozvali su jedan drugoga iz različitih razloga. Vrkiću se ne sviđaju kritike nekih političkih analitičara koji oštro kritiziraju njegov mogući saborski angažman nakon nedjeljnih izbora.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić   FOTO:STV
Piše: Marin Ćurić / Republika.eu

Osim Bosanca, Vrkić je u odgovoru na novinarsko pitanje spomenuo i Jaroslava Pecnika kojeg je prozvao da je iskoristio sve što je mogao od Gradskog vijeća dovodeći u pitanje i njegovu vjerodostojnost kao političkog analitičara. No, puno oštriji Vrkić je bio prema Bosancu.

"To je čovjek koji nisam nikad čuo da netko toliko priča a ništa ne kaže. Jedini je njegov problem što je imao namjeru ostvariti političku karijeru preko Grada Osijeka. Sve sam mu bio omogućio, nije napravio nijedan projekt, nije donio nijednu kunu, a nisam mu naravno ni dao da uzme ono što nije zaradio", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Skandalozno lažljivo, i za civiliziranu osobu, gradonačelnika, ili osobno – komentirao je Bosanac ovu Vrkićevu izjavu za koju tvrdi da neartikulirano i neargumentirano odgovara na postavljeno novinarsko pitanje, "poput pauna se šepuri i bezočno laže".  

"Nikada ništa tražio nisam što znači da nisam mogao biti uskraćen da bi traženo i dobio od gradonačelnika Vrkića" – kaže Bosanac. 

"Takav bezobrazni način i s toliko laži, a pri tomu isticati da mi je "on nešto dao i oduzeo" posve je neprimjeren gradonačelniku ali je imanentan osobi Ivanu Vrkiću. Kakav licemjerni komentar jednog uvrijeđenog gradonačelnika iz "dnevne sobe". Ostavljam gradonačelnika na miru u "dnevnoj sobi" da vodi Osijek tamo gdje je naumio. Na kraju je puta i gradonačelnikovanja. Uostalom, kao volonter radio sam na način koji je imao jedino mogući zakonski okvir, a taj je da tzv. "Odbor za razvoj, investicije i zapošljavanje" na sastancima izlazi s idejama. Treba zaviriti u ladicu gradonačelnika, e' tada bi i njemu bilo jasno da se nikada nisam nametao da bih političku karijeru ostvario u gradu Osijeku. Meni politika nije potrebna da bih s ponosom i moralno čist hodao ulicama Osijeka. Moj jedini cilj bio je volonterski raditi za dobrobit Osijeka. Vodio sam Odbor sve do trenutka dok nisu iz Grada dolazile upozorbe da sam se s Odborom počeo "uplitati u izvršnu vlast?". To je bio najaktivniji Odbor i zbog nerazumijevanja gradonačelnika podnio sam prije 5 godina neopozivu ostavku na mjesto predsjednika. Znate što? Ne želim se spuštati na tu prikazanu osobnu razinu g. I. Vrkića. Gradonačelnik Vrkić koristi osobnu razinu, laže i licemjerno napada mene koristeći posvemašnju neistinu. Ponovno pliva u svojim "Ivanizmima". Nikako da se taj akter "sramne klevetničke drame" oslobodi uvjerenja da jest političar ranga slavonskog sokaka ali da mu treba znanje, a ne samo licemjerstvo i laž s kojima bi u politici opstajao. Zato neću diskreditirati osobu g. I. Vrkića. Nije meni žao što sam mu svojedobno imao prigodu pomagati. U svojim kritikama držim se gradonačelnika koji je za 7 godina uspio urbano, gospodarstveno i demografski devastirati  srednjoeuropski Osijek. Niti jedne loše riječi neću napisati o osobi g. I. Vrkiću jer je on sa svojim "Ivanizmom" i lažima sam o sebi sve rekao. Čekati ću da konačno izroni iz "mentalno mutne vode" i shvati poznatu prispodobu: " Ipak se okreće!" - zaključio je Nedeljko Bosanac u svom odgovoru Ivanu Vrkiću.