Republika TV

LJUBITELJI STARINA NAPOKON DOŠLI NA SVOJE

Nakon tri mjeseca ponovno održan Sajam antikviteta u Osijeku

Ljubitelji starina koji su, kao i svi drugi protekla gotovo tri mjeseca proveli u raznim oblicima samoizolacije i socijalnog distanciranja danas su ponovno došli na svoje. Održan je, naime poznati osječki Sajam antikviteta, prvi od početka pandemije. Povratak na staru lokaciju u središtu osječke Tvrđe jedva su dočekali kako Osječani, tako i izlagači.

Piše: Republika.eu / STV

Podsjetnici da je pandemija i dalje u tijeku u obliku reguliranog ualza na Trg Svetog Trojstva, te neizbježnog dezinficijensa i preporuka socijalnog distanciranja. No, ni to nije spriječilo Osječane da uživaju u koliko-toliko sunčanom subotnjem prijepodnevu i povratku na staru, dobro poznatu lokaciju održavanja Sajma antikviteta.

A koliko su sretni posjetitelji, još su više zadovoljni izlagači što se ponovno otvorio Sajam antikviteta. Korona kriza nije utjecala na bogatu ponudu omiljenog osječkog sajma, na kojem se opet moglo pronaći sve i svašta.

Uz bogatu ponudu starina moglo se i danas dobro pojesti i popiti i uživati u zvuku tamburice.

Za mnoge od izlagača sajam je inače značajan izvor prihoda, čak i kada se, kao danas čini da su Osječani još malo sramežljivi kada treba potrošiti novac.

Osječki Sajam antikviteta trebao bi se održati i prve subote u srpnju, no upitna je lokacija održavanja. Naime, iako se premještanje sajma zbog radova na uređenju infrastrukture na središnjem trgu u Tvrđi najavljuje već duže vrijeme, čini se kako bi se to uskoro konačno moglo i početi ostvarivati. Kao alternativna lokacija spominje se novi Trg Vatroslava Lisinskog, za koji se i izlagači i Osječani slažu da bi bio puno prikladnije mjesto za održavanje sajma od drugih predloženih lokacija, među kojima je i, za ovaj oblik sajma potpuno neprihvatljivi Pampas.