Tenis

HRVATSKI PREMIER TENIS

Hrvatski teniski asovi otvorili revijalni turnir u Osijeku

Gotovo sva najzvučnija imena hrvatskoga tenisa doputovala su u Grad na Dravi kako bi pokazali da je tenis sport čiju popularnost ne može zasjeniti ni pandemija. Mečevima u četvrtak najbolji hrvatski reketi počeli su revijalni turnir pod nazivom Hrvatski Premier tenis.

Piše: Republika.eu / STV

Sjajno je bilo vidjeti svu kremu hrvatskog tenisa u Osijeku, u Perivoju Kralja Tomislava. Naši asovi ističu značaj i vrijednost ovog velikog revijalnog događaja.

Ivanišević, koji je primljen u kuću slavnih, u Osijeku će zaigrati i s Ivom Majoli izbornicom Fed reprezentacije Hrvatske, i slažu se svi kako neće biti popusta prema mlađima našim najboljim reprezentativcima. Što se ženske ekipe tiče tu su glavna inicijatorica ovog događaja Osječanka Donna Vekić, te Ana Konjuh, Tereza Mrdeža, Jelena Kostanić Tošić i ostale današnje i bivše igračice.

Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Nikola Mektić predvodili su kompletnu hrvatsku mušku ekipu, a pobjednik US Opena je istaknuo optimizam za budućnost tenisa iako je sve još nepoznati i teško će ga ove godine barem u onim najvećim natjecanjima.

Prije početka prvoga meča svi tenisači su kao zagrijavanje odigrali poene s najmlađima, djecom polaznicima ovoga sporta i doista ne pamtimo kada se Osijeku dogodio ovako veliki revijalni događaj koji je inače i humanitarnog karaktera. Nagradni fond od 100.000 kuna ide za KBC Osijek, a skupljat će se i novac za pomoć hrvatskim znanstvenicima u borbi s koronavirusom. Osim mečeva u Perivoju naše tenisačice i tenisači odigrat će u petak i ekshibicijski susret u nogotenisu na gradilištu novog stadiona NK Osijek, na Pampasu. Od četvrtka do subote na rasporedu su po dva meča dnevno, a osječki turnir završava u nedjelju, kada je u 16 sati na programu finalni susret.