Nogomet

PERFIDNI EGZEKUTOR I NJEGOV ''URADAK''

Pajač rastužio i osječke nogometašice: vodio i odlučujuću utakmicu u borbi za naslov državnih prvakinja!

Sudac koji je uništio Osječane u Rijeci bio je delegiran i u najvećem derbiju našeg ženskog nogometa. Nameće se pitanje – ima li Igor Pajač, osim činjenične poveznice s Rijekom, nešto protiv Osijeka i zbog čega im je odlučio uskratiti sportski uspjeh?

Igor Pajač   FOTO:Srdjan Vrancic / CROPIX
Piše: Republika.eu

Da nije tragično, bilo bi smiješno. Tako bi se mogla okarakterizirati izjava inkriminiranog suca Igora Pajača "da su mu ljudi iz NK Osijek ulupali deset godina rada". U osječkom prvoligašu se zasigurno pitaju je li moguće da im perfidni egzekutor s Rujevice još dodatno želi staviti sol na ranu svojim očitovanjem u "Sportskim novostima". Što li je, i koliko, tek arbitar iz Svetog Ivana Zeline uzeo, može se slobodno reći i oteo Osječanima, itekako bi se dalo analizirati i argumentirati. Koliku im je štetu prouzročio svojim tendencioznim suđenjem, ne samo natjecateljsku nego i financijsku… trebalo bi i o tomu progovoriti.

Sudio i "majstoricu" na Mačkamami

Znakovito je kako gospodin Pajač tretira Osječane. Očituje se to i iz njegova komentara dan nakon blamaže u kojoj je bio središnji lik. Nitko njegovu ispriku ne doživljava iskrenom jer malo tko može povjerovati da je riječ o spletu nes(p)retnih okolnosti ili tek slučajnim pogreškama koje se, eto, svakome mogu dogoditi.

Pisali smo o nizu utakmica u kojima je spomenuti sudac iz elitne kategorije, s epitetom "međunarodni", arbitrirao Rijeci, a da se i povjerenik za suđenje Kulušić "čudi" kako je to moguće?! 

Kada se još malo vratimo u prošlost, u lipanj prošle godine, prisjetimo se kako je Pajač vodio i odlučujuću utakmicu osječkih nogometašica u borbi za naslov državnih prvakinja. Tada je na Mačkamami gostovala ekipa Splita, susret je završio neriješenim rezultatom 3:3 nakon što su Osječanke imale vodstvo od 3:1. 

I one su, tada, u nekim situacijama bile ljute na spomenutog suca, ali su na kraju sportski čestitale svojim suparnicama. 

No, ostaje spoznaja da se baš i nisu usrećile s Pajačem. U svakom slučaju nameće se pitanje – ima li Igor Pajač, osim činjenične poveznice s Rijekom, nešto protiv Osijeka i zbog čega im je odlučio uskratiti sportski uspjeh?