Osječko-baranjska

OSJEČKI HDSSB UPOZORAVA

''Osječka gradska vlast ima priliku ispuniti barem jedno svoje predizborno obećanja - besplatne dječje vrtiće, imaju li za to hrabrosti?''

"Evo prilike gradskim vijećnicima vladajuće koalicije da u zadnjoj godini svog mandata, nakon, kako mnogi Osječani kažu sedam izgubljenih godina, donesete odluku kojom konačno ispunjavate jedno od svojih brojnih obećanja! Izmijenite Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Osijek tako da se svako sudjelovanje u cijeni odnosno plaćanje ukine barem do kraja ove kalendarske godine!", pozivaju iz HDSSB-a Grada Osijeka...

Kuhačeva 9   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / priopćenje

Priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti, obratili su se iz Gradske organizacije HDSSB-a Grada Osijeka:

"Osječka gradska vlast ima priliku ispuniti barem jedno svoje predizborno obećanja - besplatne dječje vrtiće, imaju li za to hrabrosti?

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Osijeka zakazali su sjednicu istog za 28. svibnja 2020. godine. U 11. točaka Dnevnog reda nalaze se brojna Izvješća o radu gradskih ustanova, stanju sigurnosti  ali i prijedlog dopuna Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Osijek. 

U proteklim je mjesecima tijekom pandemije HDSSB svojim javnim pozivima u više navrata zatražio od čelnika Grada Osijeka žurno donošenje cjelovitog akcijskog plana kojim bi Grad utvrdio ozbiljne i dugotrajne mjere pomoći svojim građanima pogođenim gospodarskom recesijom  uzrokovanu epidemijom korona virusa koja nam neminovno slijedi.

Ni na ovoj sjednici akcijskog plana-nema.

Umjesto toga gradske vlasti pokušavaju „popeglati“ sramotnu primjenu Pravila Dječjeg vrtića s plaćanjem čuvanja mjesta u vrtićima u visini od 400,00 kn. dok traju posebne mjere radi epidemije virusa Covid 19.- iako djeca nisu uopće mogla ići u vrtiće! Bez kojekakvih polovnih rješenja (nije 400,00 kn. - već 200,00 kn. i slično..) evo prilike gradskim vijećnicima vladajuće koalicije da u zadnjoj godini svog mandata, nakon, kako mnogi Osječani kažu sedam izgubljenih godina, donesete odluku kojom konačno ispunjavate jedno od svojih brojnih obećanja! Izmijenite Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Osijek tako da se svako sudjelovanje u cijeni odnosno plaćanje ukine barem do kraja ove kalendarske godine! I na taj način stvore preduvjeti za trajno oslobađanje svih od plaćanja cijene vrtića. Kad već nemate hrabrosti (ili volje ?) donijeti akcijski plan pomoći, poput drugih hrvatskih gradova, kako bi se u krizi koja nam neminovno slijedi dodatno pomogli socijalno najugroženije i trenutne i buduće nezaposlene Osječane, donesite barem ovu mjeru. To bi se konačno u gradu koji izumire moglo nazvati ozbiljnom pronatalitetnom politikom", kaže se u priopćenju koje potpisuje povjerenik HDSSB-a za Grad Osijek Ivica  Završki.