Republika TV

SRETNI MATURANTI, SRETNI GLUMCI

Osječki HNK napravio projekt za pomoć maturatima u polaganju državne mature

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, bez obzira što je bilo zatvoreno i dalje je nastavilo stvarati. Osmislili su i projekt kako pomoći maturantima da bi što uspješnije i s manje stresa polagali državnu maturu, naravno kada je u pitanju hrvatski jezik.

Piše: Republika.eu / STV

Učenici srednjih škola, pa tako i maturanti, česti su gosti Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Kazalište im je stoga željelo pokazati da misle na njih i u vrijeme kada oni ne mogu u teatar. Tako su osmislili projekt u kojem pomažu maturatnima u ponavljanju gradiva iz hrvatskog jezika.

Konkretno, 13 profesora odrabralo je 13 djela s popisa za državnu maturu. Odabrali su i ulomak koji su tada glumci pročitali, profesor je nakon toga postavio pitanja učenicima na koja su oni odgovorili te je na kraju profesor interpretirao i pročitane ulomke i djelo u cjelini.

A zbog ovoga projekta nisu zasigurno sretni samo maturanti, već i glumci osječkog HNK-a koji su ga oduševljeno prihvatili, jer vratio ih je na scenu.

I tako su glumci ponovo dobili mogućnost biti na voljenim daskama koje život znače, a maturanti dobili izvrstan materijal za pomoć. A svi snimljeni uratci bit će podignuti na YouTube kanalu HNK-a, te dostupni svim maturatima u Hrvatskoj.