Osječko-baranjska

OSJEĆA SE KRIVIM

Započelo suđenje Branislavu Smiljaniću koji je automobilom usmrtio glumca Aleksandra Bogdanovića

Gotovo pola godine nakon stravične prometne nesreće u kojoj je život izgubio poznati glumac osječkog HNK Aleksandar Bogdanović započelo je suđenje dvadesettrogodišnjem Branislavu Smiljaniću koji je uzrokovao nesreću. Smiljanić je na suđenju danas izjavio kako se smatra krivim, te je iznio svoju obranu.

Započelo suđenje Branislavu Smiljaniću koji je automobilom usmrtio glumca Aleksandra Bogdanovića   FOTO:Ivan Peric / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

21. prosinca u kasnim večernjim satima glumac osječkog HNK Aleksandar Bogdanović vraćao se kući kada je na njega u Trpimirovoj ulici na pješačkom prijelazu naletio 23-godišnji Branislav Smiljanić, koji je zatim pobjegao s mjesta nesreće.

Uz to, mladić je vozio bez položenog vozačkog ispita, i prekomjernom brzinom od 64 kilometra na sat i to u lošim vremenskim uvjetima. Aleksandar Bogdanović od posljedica nesreće preminuo je u KBC-u Osijek na sam Božić.

Branislav Smiljanić, inače sin policajca na suđenju koje je danas počelo kazao je kako se smatra krivim za oba kaznena djela – prometnu nesreću i bijeg s mjesta događaja. Izjavio je i kako je na dan nesreće uzeo ključeve automobila oca svoje zaručnice Magdalene Skorza bez njegova znanja, te se automobilom marke Kia zajedno sa zaručnicom uputio u smjeru Donjeg Grada u kasino. Na povratku kaže kako je skrenuo u Trpimirovu ulicu te je tada udario u nesretnog glumca, a dodao je i kako je bio mrak, padala je kiša, a unesrećeni je bio u crnoj odjeći, te ga nije uspio vidjeti na vrijeme da bi zakočio.

Smiljanić je kazao i kako se nakon udarca uplašio, te nije znao što da radi, i nastavio je voziti. Skrenuo je u Zagrebačku ulicu, te su tu se zaustavio i shvatio što je napravio. Izlazio sam iz auta, uplašio sam se pa nisam htio više sjediti, hodao sam oko vozila, vrtio se u krug, nisam znao što da radim, izjavio je Smiljanić.

Zaručnicu je zatim njena majka mobitelom obavijestila da ih traži policija te da ostanu gdje jesu. Rekli smo da smo u Zagrebačkoj ulici i došla je policija.

Rekao je i kako se samog trenutka udara u Bogdanovića ne sjeća, ali je osjetio udarac i vidio nešto crno.

Danas je kazao i kako se osjeća jako krivim, te kako mu je neopisivo žao što je upropastio život supruzi preminulog, njegovoj djeci, te što se uopće odlučio sjesti u auto. Dodao je i kako svaku noć sanja prometnu nesreću te kako ju ne može izbiti iz glave, i nikada si neće oprostiti.

Odvjetnik žrtvine obitelji upitao ga je čija je ideja bila da napuste mjesto nesreće, s obzirom da ih je u vozilu bilo dvoje. Nije to bila nikakva ideja, ja sam tako postupio u strahu u panici, nisam znao što da učinim. Magdalena nije sugerirala da odemo – odgovorio je.

Sutkinja ga je upitala je li mu palo na pamet da se vrate nakon što su došli u Zagrebačku ulicu i kada je prošao prvi šok. - Nije mi palo na pamet da se vratim jer sam se bojao, ako se vratim, što ću tamo vidjeti – kazao je.