Nogomet

SVE TEČE PREMA PLANU

Radovi na stadionu Pampas završavaju svoj drugi krug

Najveći sportski projekt u Hrvatskoj u ovoj godini stadion na Pampasu teče prema planu i izgradnja nove osječke nogometne ljepotice u ovoj krizi nije stala. Radovi idu punom parom i NK Osijek, ali i grad trebali bi sljedeće godine imati najmoderniji i najljepši stadion u regiji pa i šire.

Piše: Republika.eu / STV

Pampas ne miruje i svakim danom aktivno je veliko gradilište, a svi projekti idu prema planu i u ovoj korona krizi. Dnevno je na Pampasu 100-tinjak radnika.

Prvi i najteži dio nasipavanja je napravljen, trenutno se odvijaju radovi na sjeveroistočnoj strani stadiona, nakon čega se prelazi na sjever i jug.

Od sljedećeg tjedna dolaze montažni elementi s kojima će se vidjeti najveći napredak na stadionu, a radit će se na dvije lokacije, na Pampasu građevinski dio te na drugoj lokaciji izgradnja montažnih elemenata. Do kraja godine trebao bi cijeli stadion biti pod krovom, a onda od proljeća slijedi izgradnja pomoćnih terena. 

Rok za konačno otvaranje Pampasa je za sada lipanj sljedeće godine, ali i Galić ističe kako vjeruje da će rok biti i raniji, posebice ako ih vrijeme posluži i naravno ne zakomplicira se situacija s korona krizom. 

Stadion vrijedan 40 milijuna eura bit će na ponos svih Osječana i Slavonaca, jer doista bit će jedinstven ne samo u Hrvatskoj nego i širem dijelu regije. 

Što se kluba pak tiče, on je stabilan i funkcionira prema planu, a igrači su prvi pristali na smanjeje plaća kako bi klub jednostavnije prebrdoio ovu krizu.

Osijek tako raste kao klub i u ovoj velikoj svjetskoj krizi, a sva ta snaga momčadi i kluba bit će prezentirana na novoj osječkoj ljepotici od stadiona, i u klubu naravno vjeruju s europskim natjecanjem, na kojem bijelo-plavi sudjeluju svake sezone.