Vukovarsko-srijemska

OBRATIO SE PRIOPĆENJEM

Ravnatelj vinkovačkog Doma zdravlja bio je na skijanju, ali po povratku nije otišao u samoizolaciju! Evo što kaže...

Ravnatelj vinkovačkog Doma zdravlja Petar Kulić koji je se prošlog tjedna vratio sa skijanja u Austriji ali nije otišao u samoizolaciju poručio je u četvrtak kako u vrijeme njegovog boravka i povratka sa skijanja na snazi nije bila niti jedna mjera osim upozorenja HZJZ-a o većoj pozornosti osoba starijih od 60 godina.

Ilustracija   FOTO:Gerd Altmann / Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

"Sukladno tadašnjoj situaciji u vremenu kada sam ušao u RH, a to je bilo u četvrtak, 12. ožujka nitko od službenih osoba nakon podrobnog ispitivanja gdje sam bio i granične kontrole nije mi dao nikakve naputke ni preporuke o ponašanju nakon ulaska u zemlju. Dolaskom u Vinkovce, a s obzirom na svoju funkciju ravnatelja Doma zdravlja i člana Županijskog Kriznog stožera vratio sam s na posao koji je ovih dana izuzetno složen i u kojem Dom zdravlja Vinkovci i ja kao ravnatelj dajemo maksimalan doprinos cjelokupnoj situacji", naveo je Kulić u priopćenju.

Kulić navodi i kako je nakon što je 13. ožujka donesena odluka o proglašenju epidemije na području RH kontaktirao obiteljskog liječnika koji ga je dodatno uvjerio s obzirom na činjenicu da pri ulasku u Hrvatsku nije dobio nikakav naputak glede izolacije da nema potreba za nikakvim daljnjim potezima.

"Razumijem interes i zabrinutost javnosti čime opravdavam i činjenicu da sam jučer imao i posjet policije koja je provjeravala informaciju o mom kretanju u zadnjih petnaestak dana. Iskreno, možda bi u 'mom' slučaju, a da sam ja s druge strane javnosti, postupio isto", navodi Kulić.

Ističe kako se podvrgnuo testiranju na COVID-19 te će s rezultatima upoznati javnost.

O prošlotjednom povratku Petra Kulića iz Austrije javnost je doznala sinoć putem objave korisnika na facebooku, a nakon što je tijekom dana Kulić zajedno s vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem dao izjavu novinarima oko otvorenja posebne ordinacije za koronavirus u Vinkovcima.

"Nadam se da je postupio onako kako je trebao po zakonu i da nije doveo u pitanje druge osobe kao i da će to biti incindent koji ne smije biti primjer i koji se ne smije događati", izjavio je Bosančić u četvrtak novinarima komentirajući slučaj Petra Kulića.