Nogomet

NEMA VEĆIH BRIGA OKO SASTAVA

NK Osijek s Lokomotivom želi nastaviti pobjednički niz

Utakmice hrvatske nogometne lige nastavljaju se igrati, ali bez gledatelja. Osječani će tako otvoriti 27. kolo Prve HNL derbijem u Zagrebu kod Lokomotive. I to je samo jedna od sljedeće tri vrlo zahtjevne gostujuće utakmice za Bijelo-plave.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Nogometni klub Osijek za sada ne zahvaća odluka HNS-a o praznim tribinama, jer sljedeće dvije utakmice u prvenstvu, kao i onu s Rijekom u Kupu igraju u gostima. Pred Osijekom je tako novi težak niz, ali možda i kvalifikacijski susreti u borbi za ciljeve, Europu kroz prvenstvo ili Kupa natjecanje. Trener Ivica Kulešević istaknuo je kako ga ne zabrinjava niti to što se susret igra na petak 13., koliko dobra forma igrača Lokomotive i njihova serija od 5 uzastopnih pobjeda.

Osijekov strateg vjeruje u svoju momčad i gleda najviše kako će njegovi igrači reagirati. Svjestan je kvalitete igrača Lokomotive i tvrdi kako njihovo najjače oružje tranzicija i kontranapadi više nije jedina snaga te momčadi koja je posložena u svim segmentima. No, Osijek ima svoj cilj i vjeruje kako može do uspjeha sutra u Zagrebu.

Konačno oko sastava trener Osijeka nema većih briga. Svi su igrači spremni, zdravi i bez kartona, pa će u Kranjčevićevoj Osijek istrčati u najboljem sastavu. 

Podsjećamo, utakmica se igra od 18 sati bez nazočnosti publike, kao i na svim drugim stadionima. Ekipa Osijeka II pak u subotu u Gradskom vrtu igra susret 20. kola druge HNL protiv Croatije iz Zmijavaca, također pred praznim tribinama bez gledatelja.