Tenis

DAVIS CUP

Hrvatska svladala Indiju, Čilić pomeo Nagala za pobjedu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija pobjedom protiv Indije 3-1 i ove je godine osigurala nastup na završnom turniru u Madridu.

Piše: Media Servis

U petak su prva boda u zagrebačkom Domu sportova našoj reprezentaciji donijeli Borna Gojo i Marin Čilić, a u igri parova vidjeli smo pravu dramu. Hrvatski par Pavić i Škugor protiv Bopanna i Paesa izgubili su prvi set 6-3, u drugom su poravnali nakon što su spasili dvije meč lopte u tie breaku. U trećem su jednom dobili protivnički, a dva puta izgubili svoj servis za 7-5 u trećem i za 2-1 u mečevima. A onda je na teren izašao Marin Čilić, igrao je kao da se naljutio i pomeo je Nagala s 2-0 prepustivši mu samo jedan gem za 57 minuta igre.

„U meč sam ušao maksimalno koncentrirano. Meč u prvom danu mi je definitivno pomogao da se bolje osjećam na terenu. Bio je odličan početak meča i taj prvi set nije dao protivniku nikakve nade da se vrati. Rezultat pokazuje sve“, rekao je fantastični Marin Čilić.

„Marin je sve riješio i nije Nagalu nikakvu šansu. Nije mu dao da igra, bio je skroz bez šansi ali da je Marin igrao nešto lošije protivnik bi bio puno bolji i jedva da je uzeo taj jedan gem“, izjavio je izbornik reprezentacije Vedran Martić. Ždrijeb skupina finalnog turnira bit će održan u četvrtak u Londonu.