Osječko-baranjska

SVIMA SVEGA I SVE NAOPAKO

Odlična atmosfera na ''7. Gezinoj fišijadi'' - u konkurenciji za najgori fiš 150 ekipa

Počelo je okupljanjem desetak poznanika, koji su htjeli obilježiti desetu godišnjicu smrti svog prijatelja – legendarnog osječkog ugostitelja, zabavljača i vic mahera Geze Gudlina, a pretvorilo se u jedinstveni regionalni događaj na kojeg dolaze i natjecatelji iz okolnih zemalja. U osječkoj Tvrđi, u ulici nekadašnje Gezine Slavonske kuće, održana je 7. memorijalna Gezina fišijada, na kojoj se osvaja jedinstvena titula majstora najgoreg fiša.

Odlična atmosfera na ''7. Gezinoj fišijadi'' - u konkurenciji za najgori fiš 150 ekipa   FOTO:Ivan Peric / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

Krenulo je u točno zakazano vrijeme, ali po Gezinom životnom načelu: "Svima svega i sve naopako". Zato i je cilj skuhati najgori fiš.

Konkurencija je na Gezinoj fišijadi uvijek jaka.

Ovakva druženja uvijek su dobro došla, a posebno se svi vesele ovoj fišijadi. Pravila su ovdje jasna, a kućni red kao da ga je Geza pisao.

I žene su dakako dio ove priče, a imaju i posebne uloge.

A za pobjedu ovdje, ipak, nije najvažnije imati fino meso. Dosta toga ovisi i o potkupljivom tročlanom žiriju. Za sebe skromno kažu kako su najbolji za ovu časnu ulogu.

A lakše je uvijek i uz tamburaše, potkupljive kao i suce fišijade.

Što bi tek rekao Geza na sve ovo da je živ? Nema ga već 16 godina ovdje, ali njegov veseli duh živi i živjet zauvijek s nama, kažu njegovi brojni prijatelji.