Politika

POSLJEDNJI DANI NA PANTOVČAKU

Grabar-Kitarović ostaje u Hrvatskoj, bavit će se zaštitom slabijih, žena i životinja

U prvom razgovoru nakon izbornog poraza Kolinda Grabar Kitarović otkrila je planove za budućnost. Nije željela govoriti o nastavku političke karijere iako je dio članova stranke vidi kao šeficu HDZ-a.

U prvom razgovoru nakon izbornog poraza Kolinda Grabar Kitarović otkrila je planove za budućnost   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

"Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje, u Hrvatskoj, i radit ću za Hrvatsku", poručila je Grabar-Kitarović za 24sata.

U posljednjim danima na Pantovčaku, Grabar-Kitarović primit će delegaciju stranih novinara koji dolaze u Hrvatsku povodom našeg predsjedanja Vijećem EU, a onda će na sedmodnevni odmor. Uz to, odradit će preostala planirana državnička putovanja i, u konačnici, pozdraviti se s ljudima s kojima je radila pet godina.

Grabar-Kitarović je kao predsjednica bila na više od sto turneja i susrela se s mnogim državnicima. S obzirom na taj tempo ni ne čudi kad njezini suradnici otkrivaju kako je nakon rezultata drugog kruga u nedjelju odahnula. Odahnula je i njezina obitelj.

"Obitelj joj je sigurno osjetila olakšanje, sad napokon mogu normalno živjeti, bez osiguranja i svega ostalog", rekao je sugovornik blizak Kolindi Grabar Kitarović.

Nakon što preda dužnost, odmorit će se najviše mjesec dana, a onda će razmisliti što dalje. Ipak, za 24sata otkrila je što je zanima i što bi voljela raditi:

"Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promicanjem zaštite nasilja nad ženama i djecom, ali i zaštitom životinja", rekla je Grabar Kitarović.

Grabar-Kitarović nije potvrdila hoće li nastaviti s političkim angažmanom. Zadnjih se dana špekulira o njenoj mogućoj kandidaturi za mjesto predsjednice HDZ-a, ali još ništa nije sigurno. Ona još je u svom govoru nakon poraza između redaka dala naslutiti da neće nestati s političke scene. Obećala je da ostaje u Hrvatskoj, naglasila je da mora završiti doktorat te napisati završni rad i čini se da ne misli tek tako nestati s političke scene.