Nogomet

PROTIV INTERA ZA POLUFINALE KUPA

Kulešević: ''Protivnika ne smijemo podcijeniti, što se vidjelo i u našem posljednjem međusobnom dvoboju''

Nije u „rukavicama“ Ivica Kulešević najavio predstojeću borbu za ulazak u polufinale Kupa Hrvatske. Sasvim jasno je dao do znanja što očekuje od svoje momčadi u ogledu s Interom, posebice jer odluka o prolasku dalje pada isključivo u Zaprešiću.

Trener Osijeka Ivica Kulešević   FOTO:Ivan Peric / CROPIX
Piše: Republika.eu / NK Osijek

"Igramo protiv suparnika od kojega smo objektivno bolji i vjerujem da ćemo ostvariti prolaz u polufinale i tako razveseliti svoje navijače. Naravno da protivnika ne smijemo podcijeniti, što se vidjelo i u našem posljednjem međusobnom dvoboju koji je završio rezultatom 3:3. Tada smo bili jako loši u fazi obrane, dok smo u napadu pokazali dosta toga što očekujem i ovaj puta. Nadam se da ćemo smanjiti broj pogrešaka pred svojim vratima i da ćemo ipak odigrati jednu mirniju utakmicu nego li je to bio slučaj u borbi za prvenstvene bodove", poručuje Kulešević.

Samo spremni će zaigrati

Kada je o Zaprešićanima riječ, činjenica je da su češće u lošijem nego dobrom raspoloženju na terenu, sudeći prema njihovim dosadašnjim rezultatima. 

"Oni su u određenoj krizi jer su poraženi u četiri susreta uzastopce. No, ne smije nas to zavarati, ni u kojem slučaju. Momčad koja ima jednog Serderova koji nam je prošli puta triput zatresao mrežu sigurno može biti neugodna u što smo se i uvjerili. Kažem, kvaliteta igračkog kadra je na našoj strani i ako smo već iskazali zadovoljstvo ždrijebom koji nas je spojio s Interom onda to moramo dokazati i pokazati na terenu."

Što se tiče sastava kojega planira izvesti na travnjak zaprešićkog stadiona (srijeda u 16,30), Kulešević još nije sasvim siguran tko će započeti utakmicu: 

"Imamo određenih zdravstvenih problema, pa ćemo vidjeti tko će biti spreman za nastup. Majstoroviću je ozlijeđen zglob, Žaper se već duže vrijeme žali na zadnju ložu, Špoljarić se još nije posve oporavio… Na put će ići samo zdravi i spremni igrači, što ćemo definirati nakon posljednjeg treninga. Na klupi u Kupu ne možemo imati desetoricu igrača kao u HNL-u, tako da i o tomu treba voditi računa."

Talys Oliveira propustio je, zbog žutih kartona, prvenstvenu utakmicu u Varaždinu, a sada je ponovno na raspolaganju stručnom stožeru.

"Nema uzvrata u Gradskom vrtu i ne smijemo napraviti kiks, a to bi svakako bio neprolazak u polufinale. Sjećamo se da smo s njima imali dosta velikih problema u prvenstvenom susretu, kada smo poveli, pa se na kraju u posljednjim minutama spašavali od poraza. Sada ćemo morati izbjeći pogreške koje smo tada napravili", ističe Talys.

Za uspjeh će Osječanima sigurno trebati i prodori po bočnim, odnosno krilnim pozicijama. Doduše, stručni stožer još nije definirao početnu jedanaestoricu, ali tko god bude igrao sigurno će imati i dosta ofenzivnih zadaća.

"To se kod nas uvijek traži jer nam je u svakoj utakmici želja biti bolji i pobijediti našeg protivnika. Inter je dosta čudan što se forme tiče. Znam da su imali dobrih nastupa, ali i dosta onih slabijih. Uvijek se za pobjedu moramo potruditi, a ukoliko bismo u srijedu postigli tri gola, kao prošli puta u Zaprešiću, siguran sam da pobjeda ne bi došla u pitanje. Moramo odigrati borbeno i dati sve od sebe, onda se ne bojim za rezultat."

Izvor: NK Osijek