Republika TV

KUĆICE PRIJEPODNE ZATVORENE

Adventski sajam u Gornjem gradu kasnio s otvorenjem

Osječki je advent u Tvrđi službeno otvoren u subotu navečer, dok je adventski sajam u Gornjem gradu na Trgu Ante Starčevića počeo u subotu ujutro, barem je tako trebalo biti. Jer organizatori su čini se zbog briga oko osvjetljavanja i uređivanja Tvrđe, zaboravili na advent u centru.

Piše: Republika.eu / STV

Iako u programu Adventa u Osijeku stoji kako je s današnjim danom počeo adventski sajam na Trgu Ante Starčevića, ono što smo zatekli jutros nije tako izgledalo. Neslužbeno smo saznali kako je tek jučer održan sastanak na kojemu je dogovoreno kako će sve izgledati, a ukrašavanje bi, opet neslužbeno, moglo potrajati i nekoliko dana. Kućice su prijepodne bile zatvorene, a zatekli smo tek jednog jedinog izlagača. 

Osječani pak, nisu ni bili svjesni kako je sajam počeo, tek su rijetki zastali i pogledali.

A organizatorima bi osim vjetra idućih dana problem moglo praviti i sunce. Ipak, situacija je čini se pod kontrolom, jer kako građanima na adventu ne bi pao mrak na oči, na Gradskom vijeću jučer je prošao rebalans proračuna kojim je osiguran novac za kupovinu dodatne potrebne rasvjete koju će postaviti, kako kažu u Gradskoj upravi, već idućeg tjedna.