Osječko-baranjska

RADOVI VRIJEDNI 4,4 MILIJUNA KUNA

Nove prostorije i oprema za Dom zdravlja u Našicama

Ugovor o izvođenju radova u Domu zdravlja Našice, vrijednih 4,4 milijuna kuna, potpisali su u utorak osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović i izvođač radova osječka tvrtka "Cras" d.o.o.

Dom zdravlja Našice   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: HINA

 Ugovoreni infrastrukturni radovi uključuju dogradnju starih i izgradnju novih prostorija za ordinacije našičkoga Doma zdravlja radi kvalitetnije i dostupnije primarne zdravstvene zaštite te dovoljnog prostora za liječničke ordinacije.

Ovo je najvrjedniji i najveći ugovor u projektu "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije" kojim će se, uz staru zgradu našičkoga Doma zdravlja izgraditi nova zgrada površine 490 metara četvornih, rekla je pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i EU fondove Nataša Tramišak.

Istaknula je kako je, osim ulaganja u infrastrukturne radove, našičkome Domu zdravlja isporučena ili se isporučuje medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema vrijedna gotovo 2,5 milijuna kuna pa su ukupna ulaganja u tu zdravstvenu ustanovu veća od sedam milijuna kuna.
Kako je istaknuto, u sklopu tog projekta trenutačno se izvode radovi u ambulantama u Koški, Podgoraču i Đurđenovcu, opremaju se ambulante, ordinacije i zdravstvene stanice te se provodi edukacija liječnika.

Dožupan Ivanović podsjetio je da je primarna zdravstvena zaštita temelj svake zdravstvene zaštite pa je oko milijun eura uloženih u opremu i prostorije posebno vrijedno.

Najavio je da će projekt "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije" završiti do jeseni iduće godine te kako će, s obzirom na značenje takvih projekata za zdravstvo, županija nastaviti takve aktivnosti i u idućemu financijskom razdoblju.