Brodsko-posavska

ŠTRAJK TRAJAO 24 DANA

Nakon isplate plaća radnici Đure Đakovića u utorak nastavljaju s radom

Od utorka svi radnici Đuro Đaković grupe nastavljaju sa svojim redovitim radnim obvezama, nakon što su u ponedjeljak i posljednjoj grupi od 50-tak radnika plaće sjele na tekuće račune, potvrdio je Hini Ivan Barić, predsjednik Štrajkaškog odbora u Đuro Đaković grupi.

Đuro Đaković   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Hina

 Plaće su sjele na tekuće račune radnika danas oko 15 sati, dodao je. 

 Na poziv sindikata radnicima se s ciljem informiranja o trenutnoj situaciji danas obratila i uprava  Đuro Đaković grupe.

 "Rekli su nam da su poduzeli sve da se osigura isplata plaće za rujan, ali nisu najavili da mogu ispoštovati obavezu isplate plaće za listopad. Rok za isplatu ove plaće ističe u petak u 15 sati. Mi od sutra počinjemo s proizvodnjom", rekao je Hini  predsjednik Štrajkaškog odbora Barić.

 Dodao je kako je Uprava Đure Đakovića upozorila Vladu na problem nedostatka sredstava za financiranje proizvodnje još ljetos, a nikakav odgovor nisu dobili četiri mjeseca. 

 "Osigura li se banka koja će pratiti našu proizvodnju nama ostaje da završimo izvozne poslove za Njemačku i Francusku, to su ugovori kojima nedostaje oko pet posto radova da budu završeni", naglasio je Barić.

 Na upit Hine što ako do petka ne dođe plaća za listopad, Barić najavljuje da će se idućeg ponedjeljka održati sastanak svih radnika koji će odlučiti što dalje, odnosno započinje li se s novim štrajkom.

  "Nadamo se da će Vlada odraditi drugi dio i osigurati financiranje proizvodnje. O tom dijelu uprava nam danas nije mogla ništa reći. Bez osiguranja financiranja proizvodnje pred nama je produbljavanje ove krize", ocijenio  je Barić.

 Štrajk u Đuro Đaković grupi trajao je ukupno 24 dana.

 Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat proteklih dana govorio je da se traži rješenje za isplatu zaostale plaće te da Đuro Đaković grupa treba ozbiljno restrukturiranje i strateškog partnera.