Politika

''6.11 ZA 6,11 POSTO''

Štrajk prosvjetara u cijeloj zemlji, prosvjed na Markovu trgu

Devetnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Nastave danas nema u cijeloj zemlji, a u štrajku su i visoko školstvo i znanost.

Štrajk u školi   FOTO:Damjan Tadic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

Osim štrajka, sindikati organiziraju i prosvjed "6.11. za 6,11 posto" ispred Vlade na Markovu trgu.

Vlada i sindikati jučer su nastavili pregovore, no za sada ni jedna strana ne odustaje od svojih stajališta. Ipak, pomaka ima. Zajedničko im je da žele da se što prije postigne dogovor. Branimir Mihalinec kaže da je konačno odrađen pravi sastanak i da su obje strane pokazale vrlo velik interes za rješavanje problema.

"Ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ukoliko će taj dokument biti dobar da će biti priuvhaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti. Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom kao i dosad i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu".

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je jučer nakon pregovora da se ide prema rješenju i da će izdati preporuku o nadoknadi nastave.

"Ja ću sutra dati uputu školama. Mi smo danas iskoristili da razgovaramo sa sindikatima o modalitetima naknade. Uputa je na ministarstvu da ju pošalje i mi ćemo je sutra poslati."