Osječko-baranjska

ODBIJENICA TRI DANA UOČI ODRŽAVANJA

Otkazan braniteljski sajam: Još jedan skandal u nizu osječke Gradske uprave

Nakon četiri uspješno održana sajma poduzetništva hrvatskih branitelja na osječkom Trgu Ante Starčevića, najavljenog petog sajma ipak neće biti. Kako kažu organizatori, iz Gradske uprave stigla im je odbijenica za korištenje središnjeg trga i to tri dana prije početka sajma.

Piše: Republika.eu / STV

Problemi oko sajma poduzetništva hrvatskih branitelja počeli su još uoči četvrtog izdanja, i to na Dan osječkih branitelja, 28. lipnja.

Trodnevni sajam tada je u konačnici skraćen s tri na jedan dan, i to nakon što je prvo, kako su branitelji tada kazali, bio skraćen na dva dana. Ni tada kao ni za ovaj, peti sajam koji je trebao početi jučer, na kraju braniteljima nije dozvoljeno korištenje središnjeg osječkog trga. Možda to ne bi bio toliki problem, te bi se sajam ponovno mogao održati na Trgu Slobode, da dopis u kojem se nudi zamjenska lokacija nije stigao tri dana prije početka sajma. Također, u Gradu su, iako su prihvatili pokroviteljstvo, odbili dati štandove, pa se branitelji pitaju kako da preko noći naprave 80 do stotinu štandova koliko bi bilo potrebno.

Na sajam su, kažu branitelji, htjeli doći brojni zadrugari iz Dalmacije, središnje Hrvatske i čitave Slavonije, a obzirom kako je vremena od posljednjeg dopisa koji je stigao 14.10. bilo premalo za sve organizirati i prijaviti, kao i obavijestiti zadrugare, peti braniteljski sajam bili su primorani otkazati.

Branitelji-poduzetnici ničim nisu zaslužili ovakav, u najmanju ruku neprimjeren odnos gradske uprave, kaže Zlatko Dernaj iz Udruze Heroj Osijeka, te situaciju ocjenjuje kao samo još jedan skandal u nizu osječke vlasti.