Osječko-baranjska

OSJEČKI HDSSB-OVCI PITAJU

Što je sa spajanjem Donjeg grada i Juga 2 tramvajskom mrežom?

Što je sa spajanjem Donjeg grada i Juga dva tramvajskom mrežom? Pitaju se u Gradskoj organizaciji HDSSB-a Osijek, te podsjećaju kako je taj projekt predstavljen još u studenom 2011. godine. Traže odgovore gradske vlasti i struke te ističu kako bi povezivanje ova dva dijela Osijeka tramvajem, značajno olakšalo život građanima.

Što je sa spajanjem Donjeg grada i Juga 2 tramvajskom mrežom?   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Planiraju se kapitalni projekti, grade se nove zidine, ulažu se desetci milijuna kuna, pa i eura, a neki projekti koji su davno započeli nikako da se završe. Jedan od njih je tramvaj koji bi spojio Donji grad i Jug 2 – kažu u osječkom HDSSB-u.

I sami građani priznaju kako se trenutačno osjećaju odsječenima, a tramvaj bi svima puno značio, najviše učenicima i radnicima:

"Velika koncentracija firmi je ovdje na produžetku Divaltove do dolje i u onom drugom dijelu s druge strane Vukovarske, znači od 'Standarda' do ovdje, postoji mogućnost da tramvaj ne bi išao dvosmjerno nego u krug i išao bi možda i češće i bilo bi jednostavnije što se tiče i prometa i prometnih veza i jednostavno bi bili i povezani."

"Trebalo bi se nastojati da se Velebitska spoji za Ulicom Zeleno polje, da se rastereti Hutlerova i kralja Trpimira jer odavdje mnogi ljudi sa Juga moraju ići na Hutlerovu i gubiti vrijeme za posao kad mogu odavde. Vukovarska je široka i nije iskorištena u ovom dijelu"

U HDSSB-u ističu kako projekt predstavljen prije 8 godina, te da do danas nije ništa učinjeno. Poručuju i kako nije nužno da tramvajska spojnica ide preko preko Šećerane što je prvotno zamišljeno, već može i istočnije.

"Naš poziv je Gradu Osijeku, onima koji o tome odlučuju, da taj projekt, koji je negdje u ladici vjerojatno duboko dolje na dnu, da ga izvade i da nam konačno struka kaže da li je taj projekt realan, da li je on moguć. Ako je, koliko on košta i čini mi se da je taj projekt kao još neki neusporedivio zanimljiviji građanima grada Osijeka, pa dugoročno i za razvoj ovoga dijela grada, no neke grandiozne investicije koje će možda jednome od Osijeka napraviti Dubrovnik, no bojim se da to ni moji unuci neće dočekati", ističe povjerenik HDSSB-a za Grad Osijek Ivica Završki.

GPP ulazi u veliku investiciju produženja pruge sve do MIO standarda, pa ne postoji ni jedan razlog da se u okviru tog projekta ne izvrši ono što je davno obećano, zaključuje Završki.