Politika

''UCJENA NEMA, ALI RJEŠENJA IMA''

Plenković: Pozivam profesore i učitelje da se posvete onome što je bitno, obrazovanju djece

Uoči Kluba zastupnika HDZ-a, premijer Andrej Plenković u Saboru je komenirao štrajk prosvjetara. Ucjena nema, ali rješenja ima - poručuje premijer sindikatima. Poziva ih na dijalog, no njegov stav je i dalje nepromijenjen.

Premijer: Pozivam profesore i učitelje da se posvete onome što je bitno, obrazovanju djece   FOTO:Srdjan Vrancic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

"Nema nijednog opravdanog razloga za štrajk, pogotovo ne u mjesecu kad su naši učitelji i profesori, čiji posao cijenimo i respektiramo, dobili veću plaću, nego za mjesec prije. To je malo neobično. Nema ničega što gori da bi taj štrajk mogao sada cirkularno trajati. Razumijem ga kao sindikalnu inicijativu da se kreira pritisak, ali on se objektivno po svim mogućim kriterijima nije trebao dogoditi", objasnio je premijer.

Na pitanje hoće li pristati na 6,11% povećanja plaća, odgovara: "Strpite se do sutra."

"Pozivam profesore i učitelje da se posvete onome što im je bitno, a to je obrazovanje naše djece", istaknuo je premijer.

Nije ništa toliko dramatično da bi se koalicija rušila na ovom pitanju, smatra premijer. Osvrnuo se i na slučaj silovanja maloljetnice iz Zadra.

"Mislim da je ministar vrlo jasno kazao što je stav Vlade i ja ga u potpunosti dijelim", rekao je Plenković.

Poslodavci se bune zbog rada do 68. godine. Stav premijer i oko tog pitanja je jasan.

"Ja mislim da oni koji žele raditi dulje trebaju imati mogućnost da rade dulje", zaključio je premijer.