Republika TV

''HeadOnEast''

Sve ono najbolje od Slavonije i Baranje na trodnevnom festivalu u Osijeku

Više od 1500 turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja posjetiti će ovih dana Slavoniju i Baranju zahvaljujući Danima hrvatskog turizma. Njima, ali i svima drugima sve ono najbolje što ima za ponuditi istok Hrvatske u gastronomskom, enološkom i turističkom smislu pokazati će trodnevni HeadOnEast festival u osječkoj Tvrđi.

Piše: Republika.eu / STV

Osječka barokna Tvrđa pripremala za goste. Stavljali su se ukrasi, pripremale dvije pozornice, a niknule su tu i kućice koje će ponuditi piva, vina, uličnu hranu na slavonski način i brojne druge delicije. U svemu ovome tijekom tri dana moći će uživati Osječani i njihovi gosti iz cijele Hrvatske na prvom Headoneast festivalu. Upravo u ovim trenutcima u okviru Headoneasta traje i jedinstveni Festival svjetla, te nastupi DJ-a, i koncert grupe Electric corn. Za petak je pak najavljen vrhunac ovog trodnevnog festivala.

U subotu pak posjetitelje, uz već spomenutu gastro, pivsku i eno ponudu očekuje i čuveni osječki Sajam antikviteta, interaktivna turistička predstava "Tri točke", In da sofa, druga Večer vina i umjetnosti, Festival svjetla te glazbeni program uz DJ-e i Trio Reba. Sve u svemu na Headoneastu sudjelovat će stotinjak izlagača.

A u okviru Headoneasta i Dana hrvatskog turizma u subotu će se organizirati i izleti "Baranja secret tour" i "Kraljevskim stopama u Đakovo". Organizatori - Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica ističu kako su su svi pozvani da u što većem broju sudjeluju u sadržajima prvog Headoneasta.