Osječko-baranjska

OD 4. DO 6. LISTOPADA

Oko 200 izlagača na 22. osječkom Jesenskom sajmu

Na 22. osječkom Jesenskom sajmu koji se održava od 4. do 6. listopada, okupit će se oko 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, izvijestili su u utorak iz tvrtke "Osječki sajam".

Oko 200 izlagača na 22. osječkom Jesenskom sajmu   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Na pet tisuća zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora izlagači će predstaviti proizvode iz područja poljoprivrede, prehrane, autohtonih proizvoda ovoga područja, graditeljstva, stanovanja i ekologije.

Direktor "Osječkog sajma" Alen Vukašinović kazao je na konferenciji za novinare kako će se u sklopu Jesenskog sajma održati 6. izložba ženskog poduzetništva i 3. izložba braniteljskog poduzetništva te hrvatsko-mađarski poslovni susret, pod pokroviteljstvom mađarskog Generalnog konzulata u Hrvatskoj.

Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević podsjetio je kako se u sklopu sajma tradicionalno održava priredba "Dani meda u Hrvatskoj" te 24. nacionalno ocjenjivanje meda, a 5. listopada, proglasit će se rezultati i uručiti priznanja najuspješnijim proizvođačima.

"Tijekom posljednje dvije godine došlo je do širenja gospodarskih aktivnosti u Županiji obzirom da je u tom razdoblju stvoreno oko 800 mikrotvrtki, a neke od njih će nastupiti i na sajmu. Organiziramo nastup 35 tvrtki iz sedam hrvatskih županija, a to su mikro i mali poduzetnici, od kojih se neki po prvi puta susreću sa sajamskim nastupom", rekao je Kovačević.

Jesenski sajam održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a supokrovitelji su, uz ostale, Ministarstvo poljoprivrede te Ministasrstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.