Osječko-baranjska

STANOVNICI OGORČENI

Big Brother u baranjskom Grabovcu: ''Pinjuh je trebao reći zašto je postavio kamere''

Novi problemi u baranjskoj općini Čeminac. Prije samo nekoliko dana načelnik Zlatko Pinjuh, prema tvrdnjama mještana, navodno je osobnim vozilom prepriječio put kamionima koji su odvozili šećernu repu s poljoprivrednih površina, najvjerojatnije radi naplate takozvanog poreza na ceste. Ovaj tjedan u Grabovcu su na javnim površinama postavljene kamere što je neugodno iznenadilo tamošnje stanovnike.

Big Brother u baranjskom Grabovcu   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Grabovac u općini Čeminac odnedavno je pod videonadzorom. U središtu naselja postavljeno je nekoliko kamera, a na banderama oznake koje upućuju da se sve snima. Mještani su neugodno iznenađeni jer im to kažu, stvara nelagodu. Smatraju kako je načelnik Pinjuh trebao reći zašto je postavio kamere.

- Valjda se nešto boji, jer znate, kad se ja bojim onda volim imati nekog oko sebe da me čuva.

- To nije normalno. Slušajte, da je to stavljeno kod neke banke, tu na pekare možda se čovjek boji da netko ne provali, ali mislim ovako po cesti po ulici ljude snimati. Objekt dakako kod banke, policije, ali mislim ovo pretjeruje.

Čeminčani upozoravaju kako gotovo svakog dana na području općine dolazi do nekih incidenata. Nedavni slučaj sa izvozom šećerne repe, ističu, je kap u moru što se radi.

"Spriječiti gospdarstvenike da izvezu svoje plodove sa njiva, na mojoj ili vašoj zemlji naplaćivati cestarinu – ima li igdje na bijelom svijetu toga?", pita se poljoprivrednik Petar Pranjić.