Gospodarstvo

BRANI SVOG OCA

Filip Glavaš voditelj ureda Odvjetničkog društva Miljević i partneri u Osijeku

Poznati zagrebački odvjetnik Veljko Miljević širi posao, pa je prije nekoliko mjeseci u Osijeku otvorio Odvjetnički ured Miljević i partneri.

Odvjetnički ured Miljević i partneri u Osijeku   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / express.hr

Voditelj ureda je 28-godišni odvjetnik Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša kojemu se, podsjećamo, ponovno sudi za ratni zločin u takozvanim slučajevima "Selotejp" i "Garaža", i to nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu.

Filip Glavaš, kako smo već pisali, aktivno se uključio i u obranu oca.

Ured "Miljević i partneri" nalazi se u zgradi u Lučkom prilazu, gdje su i stranački prostori gradskog i županijskog HDZ-a. Iako je u vrijeme kad su mu oca pritvorili, 2009. godine, oštro prozivao HDZ zbog toga, danas, tvrdi, ima prvenstveno odvjetničke ambicije, piše portal Express.hr.

"Završio sam opću gimnaziju i ne mogu reći da sam do tada razmišljao o pravnom fakultetu, no sve ono što se događalo mom ocu, činjenica da sam u 8. razredu čitao njegovu optužnicu, kopirao sve spise iz njegova predmeta, čitao, proučavao, nastojao shvatiti zašto se sve to događa, vjerojatno je utjecalo na to da odlučim biti odvjetnik. Tad su u našem domu česti gosti bili brojni poznati odvjetnici, pa i Veljko Miljević, koji je u tatinom odvjetničkom timu još od 2007.", kaže mladi odvjetnik, koji je praksu počeo kod pokojnog odvjetnika Hanžekovića kao 25-godišnjak, u njegovoj osječkoj pisarnici.

U dvije i pol godine položio je pravosudni ispit te potom pitao Veljka Miljevića može li doći k njemu u Zagreb.

"Baš sam želio ići raditi za gospodina Miljevića. Htio sam biti direktno uključen u tatin sudski proces. Toliko toga o tom suđenju znam da mi nije potrebno puno da ga posve preuzmem. Nekoliko puta sam već bio na tom ročištu umjesto Miljevića. Također sam već nekoliko puta bio i na raspravama za klijenta Zdravka Mamića, koji je također naš obiteljski prijatelj i jako dobro poznajem njegov slučaj. Neki dan sam bio na parnici u slučaju Bandić koja se vodi protiv Branka Mihaljevića", rekao je Filip Glavaš.

Izvor: Express.hr