Osječko-baranjska

''POVRATAK'' OBAVIJEN VELOM TAJNE

Iako gradska uprava tvrdi kako se vratio na posao, čini se kako je Vrkićevo stanje i dalje teško

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić održao je u utorak u Gradskoj upravi radni sastanak sa suradnicima i obišao nekoliko osječkih gradilišta nakon kardiokiruruške operacije kojoj je bio podvrgnut u travnju, izvijestili su iz osječke Gradske uprave. No, novinari, pa tako i javnost, za sve ostale informacije ostali su zakinuti, jer nikakvih izjava nije bilo.

Osječka gradska uprava: gradonačelnik Ivan Vrkić vratio se na posao   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / Hina

Razlog tomu jest to što je, prema informacijama kojima raspolaže naš portal, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i dalje u dosta teškom zdravstvenom stanju, odnosno nije u mogućnosti samostalno hodati!

U prilog tomu ide i pogovor kako su Vrkića doslovce unijeli u prostorije gradske uprave u Kuhačevoj 9, i to na sporedni ulaz, ali i činjenica kako su brojni građani još u petak svjedočili lošem stanju u kojem se Vrkić nalazi, u osječkom Caffe Baru Dali, gdje je Vrkića dovezao otac Bojana Bodražića, direktora Zavoda za stanovanje.

U priopćenju za javnost na Facebook stranici grada navodi se kako je Vrkić održao radni sastanak sa svojim zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Gamoš te pročelnicima gradskih upravnih odjela te kako se nakon sastanka sa suradnicima uputio u obilazak osječkih gradilišta, što je početak njegova povratka na dužnost gradonačelnika.

"Postoperativno poboljšanje gradonačelnikovog zdravlja proteklo je uredno, a trenutno je u procesu završetka rehabilitacije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) u Bizovcu, nakon kojega se očekuje postupni, potpuni povratak na radno mjesto", navodi se u priopćenju.

Vrkić je u travnju hospitaliziran u Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkoga KBC-a, nakon čega je operiran u KBC-u "Zagreb", gdje su mu ugrađene dvije premosnice. 

Iz osječke Gradske uprave tada su priopćili kako je zahvat u cijelosti protekao uredno, da je "maligna prirodna progresija srčane bolesti uspješno korigirana" te da je prvi dan poslije operacije imao blaži moždani udar, od čega se postupno oporavio te je poslije upućen na rehabilitaciju.