Republika TV

VELIK BROJ GRAĐANA U SREDIŠTU GRADA

Brojni sadržaji na posljednjoj ovogodišnjoj Osječkoj ljetnoj noći

Polako, ali sigurno približava nam se i kraj ljeta. Završetak najtoplijeg godišnjeg doba obilježila je sinoć i posljednja ovogodišnja Osječka ljetna noć koja je privukla veliki broj Osječana u središte grada, gdje se plesalo, uživalo u vinu i hrani, ali i ronilo.

Piše: Republika.eu / STV

Ponovno gužva na osječkom Korzu. Održana je treća, ujedno i posljednja ovogodišnja Osječka ljetna noć. I ove godine ova se manifestacija pokazala kao pun pogodak.

"Grad Osijek i turistička zajednica prije 15-ak i više godina je pokrenula ovu priču upravo s ciljem da oživi nekadašnji poznati osječki korzo. Osječani, a i brojni posjetitelji vole naprosto taj "muving", a i druženje na središnjim prostorima grada kako je to nekada i bilo, s različitim programima", ističe Saša Uranjek, voditelj ureda TZ Osijek.

A kolovoška Osječka ljetna noć donijela je i čitav niz sadržaja. Uz već dobro poznati sajam domaćih proizvoda i kućice s vinom, pivom i slasticama bio je tu i raznolik glazbeni i zabavni program. Osječane su rasplesali Trend Acoustic Band, u prolazu Matice Hrvatske održan je popularni In da sofa, a u prolazu Franje Krežme zapjevali su članovi pjevačkog društva Klape Zrinski. Prava uživancija bila je i u Vinskoj mušici gdje je organiziran plesnjak «Čagica», a Osječani su mogli sudjelovati i u brzoj «plesnoj školici». Na Trgu Slobode pak mogli su čak i zaroniti u duboko plavetnilo. Tamo je naime postavljen bazen projekta «Pogled u plavo» gdje se moglo uz pomoć instruktora roniti i razgledali podvodnu izložbu fotografija Marijana Radovića. U okviru Osječke ljetne noći postavljena je i brončana maketa "Secesija u Osijeku". 

Treća Osječka ljetna noć bila je i posljednja ove godine, no srećom, vraća se sljedeće i to vjerojatno ponovno u starom terminu, odnosno petkom.