Nogomet

PAMPAS 2020

Radovi na stadionu NK Osijeka napreduju, završetak i dalje ljeto 2020.

2020. Osijek će dobiti novi stadion. Bit će točno 40 godina od otvorenja Gradskog vrta, koji je izgrađen nakon što je klub ušao u tadašnju Prvu ligu. Pred njima su danas novi izazovi, a izgradnjom novog stadiona u klubu žele dati do znanja svima kako Osijek puca visoko.

Predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Godinu dana prošlo je od početka radova na novom stadionu NK Osijeka. Potpuno i isključivo dizajniran za nogomet i uživanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, stadion radnog naziva "Arena Pampas" imat će 12 tisuća mjesta, bit će poptuno natkriven i pružati sav komfor gledateljima. Za one dubljeg džepa tu je i gledanje utakmice iz saune ili jacuzzija.

"Pilotiranje, znači temeljno učvrščivanje tla stadiona je završeno. Radi se o 12 kilometara podzemnih pilota, betonskih valjaka dužine 12 kilometara ukupno. To je nešto što se ne vidi, ali bez čega se vrlo brzo ne bi vidio ni stadion nakon što bi bio izgrađen, zato što bi se urušio", kaže predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

Valjalo je nanijeti prvo i metar i pol zemlje, a građevinski radovi svakodnevno napreduju.

"Svaki dan nekoliko desetaka tona čelika se ugrađuje u stadion i obrisi stadiona su za sve vas koji imate dronove, i za sve nas koji imamo slike s tih vaših dronova već jasno vidljivi", ističe Meštrović.

Što se financija tiče, predsjednik NK Osijeka nije ulazio u konkretne brojke, no kaže, uloženo je puno, a bit će još i više.

"Mi smo full transparentni. Znači Udruga škole nogometa NK Osijek koja je nositelj radova, to jest Investitor u području Pampasa je financirana dobrim dijelom od naših sponzora koji su vidljivi na našem dresu, a dijelom iz fondova koje puni mađarska vlada, ministarstvo sporta. Mi smo aplicirali u te fondove", kaže Meštrović.

Projekt izgradnje stadiona i nogometnog kampa nosi kodno ime "Pampas 2020", a Meštrović uvjerava kako će sve biti gotovo iduće godine, pa ćemo tako vrlo vjerojatno utakmice Bijelo-plavih, potencijalno i one kvalifikacijske za Ligu prvaka, u idućoj sezoni gledati s novih tribina.