Politika

KOMENTARI BIVŠEG PREMIJERA

Milanović o Vargi i Opačić: To je moja nelagoda, vratite mandate

Jučerašnju proslavu Velike Gospe nisu zaobišli političari i predsjednički kandidati, koji su se rasporedili po različitim marijanskim svetištima.

Zoran Milanović   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

 A Zoran Milanović, koji je prema mnogima uz Grabar-Kitarović i Škoru, najozbiljniji kandidat u utrci za Pantovčak, za blagdan Velike Gospe otišao je u Novu Gradišku na tamošnje glazbeno ljeto. Komentirao je odluku Visokog prekršajnog suda za koju smatra da neće dovesti do ujednačene sudske prakse oko ustaškog pozdrava Za dom spremni.

"Dakle mi nemamo presedanski sustav i moguće je da svako vijeće koje je samostalno u prosudbi dokaza i činjenica odluči drukčije. Za dom spremni je ustaški pozdrav, to je pozdrav Ante Pavelića. To je kao da kažete da je Sieg heil stari njemački pozdrav. I kad idete zaista analizirati riječ po riječ, sieg i heil su zaista dvije njemačke riječi i sigurno su korištene zajedno još prije 300 godina, ali to je pozdrav nacista. A ovo je pozdrav čije autorstvo ima Ante Pavelić, tako da je tu sve jasno. Tu se slažem s gospodinom Škorom - sve je jasno, ali je krivo tumačeno. Dakle, ja pozdravljam tu odluku Visokog prekršajnog suda", rekao je Milanović.

Komentirao je i Bandićeve "žetončiće", odnosno Milanku Opačić i Sinišu Vargu koji su svojedobno bili upravo njegovi ministri.

"To je moja nelagoda. S time što nisu isti. Dakle, Milanka Opačić je u stranci bila potpredsjednica kad ja vjerojatno nisam bio ni član. Varga je drugo, ja sam do sada bio dosta obazriv. Ali sada mogu poručiti. Dakle, svatko tko nije izbačen iz stranke, ukoliko odluči promijeniti kormilo i komandu odnosno zbor, treba vratiti mandat", poručio je.